איקס שביר וטריזומיה 21 בהריון אחרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איקס שביר וטריזומיה 21 בהריון אחרון
    שיר
    19/01/2009

שלום, אני בת 35. יש לי 2 ילדים בריאים. בהריון האחרון (השלישי) אובחנתי כנשאית של איקס שביר (57 חזרות). עשיתי מי שפיר בשבוע 18. בשבוע 22 קיבלתי את תוצאות מי השפיר שהראו שלעובר יש טריזומיה 21. נאלצתי לעבור הפסקת הריון בשבוע 23. שאלתי היא במידה וארצה בהריון נוסף, מה הסיכוי מבחינה סטטיסטית ששוב יהיה לי את התוצאה הזו במי השפיר או בסיסי השיליה ? (תסמונת דאון) וכן מה הסיכוי שהעובר יהיה נשא איקס שביר מבחינה סטטיסטית ? תוצאה שמחייבת גם כן לעבור הפלה/לידה. אני חרדה מאוד לאור ההריון האחרון... בבקשה תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איקס שביר וטריזומיה 21 בהריון אחרון

ד''ר גאונה אלטרסקו
    20/01/2009

שלום
    לגבי טריזומיה 21 (תסמןנת דאון) יש לך סיכון מוגבר בגלל הגיל וזה נשאר ועולה עם גיל האם
    לגבי X שביר ס"כ מספר חזרות שלך מאוד קטן מעל התקין כמעט ואין לך סיכון לפיגור שיכלי אצל העובר פחות מ5%

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' גאונה תודה רבה על תשובתך

שירלי
    20/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו