מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ בעקבות בדיקת חלבון עובריעדירון06/02/2009
שלום רב, אני בת 31 בבדיקת חלבון עוברי שביצעתי קיבלתי את התוצאות הבאות: חלבון עוברי:1.07mom hcg:1.75 mom אסטוריול:0.34 mom הסיכון הסטטיסטי עפ הגיל:1:627 הסיכון עפ הבדיקות:1:327 וכמובן המלצה גורפת לבדיקת מי שפיר בבדיקת הטרימסטר הראשון התוצאות היו: עפ הגיל:1:690 עפ הבדיקות:1:7000 בדיקת סקר מערכות מוקדמת תקינה לחלוטין(וכמובן גם שקיפות עורפית) בייעוץ גנטי נאמר לי כי ניתן לשקלל את התוצאות ובחישוב פשטני לומר שהסיכון המעשי הוא 1:3135 (זאת עפ חישוב מתמטי פשוט של שתי התוצאות) חישוב מדויק יותר ניתן לעשות עפ תוכנה (מעבדות זר)אולם מכיוון שמדובר במעבדות שונות שמבצעות את הבדיקות לא ניתן לשקלל את התוצאות שלי באותה תוכנה. אני אשמח מאוד לקבל גם את דעתכם בנושא,:אני כמובן אשמח מאוד להמנע מבדיקת מי שפיר, ולפי הבנתי בבדיקת החלבון העוברי גם אין שום ערך שיוצא מגדר הנורמה. אם זאת האם ניתן להסתמך במקרה זה על חישוב מתמטי פשוט שכזה? האם אין דרך בכל זאת לשקלל את התוצאות בתוכנה לסקר אינטגרטיבי?(במעבדות זר קיבלתי תשובה שלילית לכך,אך אולי יש עוד מקום שבו כן ניתן לשקלל את התוצאות:שתי הבדיקות התבצעו להבנתי במעבדת מכבי ברחובות להם אין את התוכנה. אשמח מאוד לתשובתכם בהקדם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בעקבות בדיקת חלבון עוברי
ד''ר גאונה אלטרסקו08/02/2009שלום
התשובות שקיבלת הם בעצם מאוד נכונות בדרך כלל הסקר שליש ראשון הוא יותר מדויק מסקר שליש שני אבל כאשר יש תוצאה לא תקינה של סקר שליש שני מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר . כמו שאת גם אומרת בגלל שהבדיקות נעשו במעבדות שונות אין שום דרך לחזור על זה וכל מקום יגיד לך אותו הדבר.
זה שאין מומים זה מצוין מחזק את העובדה שרוב הסיכוים שהכל בסדר אך עדיין יש המלצה למי שפיר. הסיכון להפלה במי שפיר הוא 0.5%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ בעקבות בדיקת חלבון עוברי
ד''ר גאונה אלטרסקו11/02/2009שלום
התשובות שקיבלת הם בעצם מאוד נכונות בדרך כלל הסקר שליש ראשון הוא יותר מדויק מסקר שליש שני אבל כאשר יש תוצאה לא תקינה של סקר שליש שני מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר . כמו שאת גם אומרת בגלל שהבדיקות נעשו במעבדות שונות אין שום דרך לחזור על זה וכל מקום יגיד לך אותו הדבר.
זה שאין מומים זה מצוין מחזק את העובדה שרוב הסיכוים שהכל בסדר אך עדיין יש המלצה למי שפיר. הסיכון להפלה במי שפיר הוא 0.5%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)