תסמונת מרפין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת מרפין?
    ח מדימונה
    10/02/2009

אורטופד וגנטיקאי אמרו שלילדה שלי יש תסמינים של תסמונת מרפן שאלותיי בהיריון עשו לי בדיקה לפגמים או מחלות לעובר ולא נימצא כלום אז איך יתכן שיש לה תסמונת מרפן? אני ובני משפחתי בריאים לחלוטין וכך גם משפחתו של בעלי ובעלי אז למה רק לילדה יש את התיסמונת? הילדה גמישה יתר והאצבעות שלה ארוכות האם זה מספיק בכדי להגיד שהיא מרפואידית או שהיא רק נשאית של הגן? בתודה מראש חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מרפין?

הוספת תגובה

• תסמונת מרפין?

ד''ר גאונה אלטרסקו
    11/02/2009

שלום
    תסמונת מרפן בדרך כלל לא רואים ב הרייון. יכולה לבוא ללא סיפור משפחתי זאות אומרת שהיא מוטציה חדשה. קימים קריטריונים קליניים לאבחנה אך חלק מופעים אם הזמן כמו מעורבות של הלב או איניים. כדאי בכל מקרה לבצע בדיקת עינים ואקו לב. האבחנה הברורה ביותר שה ריצוף של הגן אחראי למחלה ולראות אם יש שינוי. במחלה זאות אין נשאות יש בראים וחולים אך חלק יש להם סימנים קלים מאוד. יש משמעות להגיע לאבחנה מדויקת גם בשביל המעקב של הילדה וגם בשביל הריונות הבאים שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו