שעירות וגנטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעירות וגנטיקה
    דניאלה
    13/02/2009

שלום, בצעירותי היו לי גבות מחוברות ושיער מיותר בכל הגוף.עברתי הורדת שיער לצמיתות, והיום אני חלקה. אבל מה שמטריד אותי זה הגבות המחוברות והשעירות יתר שעלולים לעבור בתורשה ליילדי...אני פשוט חוששת מאוד מזה שאם בעתיד תהיה לי בת, גם היא תסבול כמו שאני סבלתי. גם לאמי היו גבות מחוברות, לאבי ולשני אחיי לא.... שאלתי היא - האם גבות מחוברות בפרט ושעירות בכלל הן תכונות דומיננטיות או רצסיביות? האם יש קשר בין מין היילוד לבין תכונות אילו? במידה ובעלי הוא לא שעיר בכלל, מה הסיכוי שתכונות אילו יעברו בתורשה לילדיי.. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעירות וגנטיקה

הוספת תגובה

• שעירות וגנטיקה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/02/2009

שלום
    השאלה אם השערות מחוברות ושיעור יתר זה כתוצאה מבעיה גנטית או לא. יש תסמונת שהיא מאוד קלה נקראת CAH שגורמת לזה כך שקודם כל כדאי ללכת לרופה אנדוקרינולוג. אם מדובר בשה אשפר למנוע אצל העובר. אם לא מוצאים סיבה יכול לעבור בצורה דומיננטית גם לבנים וגם לבנות רק שלבנים זה גורמ לפחות אי נעימות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דומיננטי?

דניאלה
    16/02/2009

אבל לשני אחיי אין גבות מחוברות. אם זה היה דומיננטי אז גם להם היו צריכים להיות גבות מחוברות, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו