דיסאוטונומיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסאוטונומיה
    עינת
    14/02/2009

אחי אובחן כחולה בדיסאוטונומיה בגיל צעיר, היום בן 21 . עשיתי בדיקות גנטיות שבהן נשללה נשאות לשתי מוטציות. הבנתי שיש 3 מוטציות ידועות של הגן, לא ידוע לי מה המוטציה שאותה נושא אחי, ולצערי גם אין לי דרך לברר. האם המוטציה השלישית לא נבדקת בגלל שאין דרך טכנית לעשות זאת או מכיוון שהיא נדירה ולכן אינה בסל? בנוסף, ביצעתי את כל הבדיקות שהיו מומלצות לי לפי מוצא (אשכנזי), בדצמבר 2007 (כולל SMA ), סה"כ 14 במספר. האם נוספו מאז בדיקות מומלצות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסאוטונומיה

הוספת תגובה

• דיסאוטונומיה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/02/2009

שלום
    בודקים שתי מוטציות בדיסאוטונומיה באשכנזים וזה מחסה 99% מהמקראים
    לגבי בדיקות סקר אני לא יודעת מה עשית ניתן היום לעשות 16 אולי לא עשית הפחות מומלצים שזה קונקסין ואלפה 1 אנטיטריפסין. אם את רוצה תשלחי לי רשימה של כל הבדיקות שעשית ונראה מה נשאר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

עינת
    17/02/2009

ביצעתי: 1.CF 2. X שביר 3. דיסאוטונומיה 4. נמלין 5. נימן פיק 6. תסמונת אשר 7. בלום 8. אנמיה ע"ש פנקוני 9. חסר אלפא אנטיטריפסין 10. SMA 11. קנאוון 12. מייפל סירופ 13. אגירת גליקוגן 14. מוקוליפידוסיס לא ביצעתי: 1. גושה- הבנתי שהמחלה בד"כ קלה ואין דרך לקבוע לפני הלידה אם תתבטא בצורתה הקשה, האם נכון? 2. קונקסין- חירשות אינה סיבה בעיניי להפלה. האם יש ערך מוסף בביצוע הבדיקה (למשל, טיפול שניתן לקבל בשלבים וקדמים אם יודעים על נשאות של הגן)? תודה, עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

עינת
    17/02/2009

בן זוגי ביצע טיי-זקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו