יעוץ לגבי בדיקות גנטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לגבי בדיקות גנטיות
    אור
    25/02/2009

שלום, בבדיקות גנטיות נמצאתי נשאית לדיסאוטונומיה משפחתית ולגן הגורם לחירשות. אני עומדת לעבור הזרעה מתורם זרע אנונימי שמוצאו מצד אחד חאלבי ומצד שני ספרדי-ארגנטינאי. אינני יודעת אם מדובר בקהילה של ספרדים ארגנטינאים שמקורם בחאלב (קהילה ששמעתי שקיימת בארגנטינה), או במוצא אחר. אני מתלבטת לגבי הצורך להפנות את תורם הזרע לבדיקות לגביהן נמצאתי אני נשאית. מה עמדתך? על מה מצביעוה הסטטיסטיקה בעניין? תודה, אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי בדיקות גנטיות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/02/2009

שלום
    לגב י דיסאוטונומיה אם התורם לא ממוצא אשכנזי אז יש סיכוי קטן מאוד שהוא נשא אבל בצד השני המוטציות האשכנזיות לא בטוח רלוונטיות למוצא שלא כך שאפילו שהוא יבדק וימצאו שהוא לא נשא לא אומר כלום פרט לזה שכנרא הנשאות בלא אשכנזים נמוחה. לגבי קונקסין יש בלונים גם לא יכודים כך שכדאי לו להבדק אחר יש סיכון לילד חירש בערך 1/200

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובקשה להסבר

אור
    25/02/2009

ד"ר אלטרסקו שלום, תודה על תשובתך. לא הבנתי את ההסבר לסיבה שבגללה הסיכוי ללידת ילד עם חירשות הוא 1:200. אשמח אם תסבירי זאת בשנית. תודה, אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו