העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת
    אסף
    25/02/2009

שלום רב, אשתי נמצאת בשבוע 15 להריון השני שלנו. בהריון הראשון לפני כ-3 שנים לא נמצא כיס מרה בסקירה מוקדמת ומאוחרת ולא הספקנו לבצע בדיקת מי שפיר במועד המתאים לשליחתם למעבדה בצרפת לבדיקת אנזימי כבד. למזלנו הרב הילדה נודלה בריאה לחלוטין אך ללא כיס מרה. כעת, שוב, לא אותר כיס המרה בסקירה המוקדמת ובמספר בדיקות US נוספות. שאלתי - האם ידועים לכם פרטים לגבי הבדיקה הנ"ל בצרפת - מידת הדיוק, FALSE NEGATIVE וכן איך שולחים את הבדיקה ומה הפרוצדורה המדוייקת? תודה רבה אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת

ד''ר גאונה אלטרסקו
    26/02/2009

שלום
    הבדיקה בצרפת בודקת מלחים של כיס מרה ומבדילה אם יש או אין צינור המרה. צריך לשלח לשם מי שפיר קפואים דרך יעוץ גנטי במכון גנטי.
    האם אתם עשיתם בדיקת אולטראסאונד? אולי גם לאחד מכם (אתה או אשתך) אין כיס מרה ועז זה יותר מרגיע שזה שמהוא משפחתי אבל ללא תופעות?
    לא יודעת איזה מוצא אתם עשיתם בדיקה לציסטיק פיברוסיס?
    היתם ביעוץ גנטי
    ד"ר ג. אלטרסקו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר כיס מרה - המשך

אסף
    26/02/2009

שלום ותודה על התגובה, ראשית חשוב לי שוב לציין כי מדובר בהריון שני עם עובר ללא כיס מרה כאשר גם בהריון הקודם היה את אותו הסיפור. מספר השלמות: 1. לאשתי ולי יש כיס מרה - בדקנו. 2. עשינו ייעוץ גנטי - עשינו את הבדיקות המורחבות ל-CFבהריון הקודם (ללא קביעת כל הרצף של הגן) גם לאשתי וגם לי - הכל נמצא תקין. עשינו בדיקת מי שפיר בהריון הקודם שיצאה תקינה אך נעשתה מאוחר מדי בשביל לשלוח הבדיקה לצרפת. 3. אשתי ממוצא אשכנזי/מרוקאי ואני ממוצא אשכנזי. 4. בהריון הקודם ביצענו בדיקת MRI לעובר בנסיון למצוא את כיס המרה - לא נמצא. גם לאחר הלידה ביצענו בדיקת US לילדה - היא ללא כיס מרה. חשוב לי לנסות ולקבל מידע לגבי הבדיקה בצרפת ועל אמינותה. האם יש אפשרויות נוספות על מנת לוודא תקינות דרכי המרה (עם או בלי כיס מרה - לא משנה)? תודה רבה אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו