טלסמיה - האם היא מחלה גנטית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טלסמיה - האם היא מחלה גנטית?
    isi
    12/03/2009

לפני 4.5 שנים עשיתי בדיקות גנטיות לפני הריון, אך אין לי את תוצאות הבדיקות. כיום, אני שוב בהריון. הומלץ לנו לעבור שוב CF וכמו כן שתי בדיקות שלא היו נהוגות לפני 4 שנים - SMA וחירשות ע"ש קונקסין. כשבעלי הלך לעשות את הבדיקות אמרו לו שחשוב לוודא כי עשיתי גם בדיקה לטלסמיה אני ממוצא עירקי ובעלי אשכנזי פולני מעורב בבולגריה מרוקו ומצרים. מאחר ואני כבר בשבוע 14 אני חוששת שמאוחר מדי לעשות את הבדיקה הנוספת, ולכן ברצוני לשאול: האם טלסמיה היא מחלה שהבדיקה עבורה היא חדשה יותר מארבע וחצי שנים? האם מדובר בבדיקה גנטית או בדיקת דם שיגרתית? האם זו מחלה המצדיקה הפסקת הריון? תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טלסמיה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלסמיה היא בדיקה גנטית שבני זוג צריכים להיות נשאים עם סיכון של 25% לעובר חולה בכל הריון. הבדיקה היתה קיימת גם לפני 4 שנים. בשלב השארון מדובר בספירת דם. אם היא תקינה זה מסתיים בזה. טלסמיה יכולה להיות מחלה חמורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו