מחלת FMF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FMF

רינה
    19/01/2011

ביתי בת ה17 עשתה בדיקה גנטית לFMF עדין אין תשובה
    במשפחת בעלי לאחיניתו יש את המחלה
    הבנתי שלקבל את הFMF שני ההורים צרכים להיות נשאים
    אז יכול להיות שגם אני נשאית? האים יש טעם לבדוק זאת?
    בתודה רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת FMF
    רחל
    30/03/2009

שלום רב,
    אשמח לקבל הסבר על המחלה . הרופא חושד שזה מה שיש לי ולכן הפנה לייעוץ גנטי.
    כמו כן אם לא ידוע לי על מישהו במשפחתי עם המחלה יכול להיות שיש לי בכל זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת FMF

הוספת תגובה

• מחלת FMF

ד''ר גאונה אלטרסקו
    31/03/2009

שלום
    מחלת FMF היא מחלה גנטית שגורמת להתקפי חום כאבי בטן , כאבי פרקים ויכולה לפגוע בכליות. קיים טיפול למנוע פגיע כלייתית. שני הורים צריכים להיות נשאים של הגן עם סיכון של 25% בכל הריון לילד חולה. כך שאם ההורים שלך נשאים (הנשאים הם אנשים בראים ) יכול להיות שרק את עם FMF. ס"כ מדובר במחלה יחסיד קלה. ניתן לבצע בדיקה גנטית במכון גנטי בתל השומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך

רחל
    01/04/2009

ונראה לי שהרופא טועה כי אין לי כלל חום בכל ההתקפים שיש לי בבטן או בכאבים אחרים בגוף כמו בריאות למשל. האם על סמך בדיקות דם ניתן לאבחן? אגב בסיטי בטן שיצא תקין התגלו כמה קשריות דו"צ בריאות האם זו גם אינדיקציה לבדיקת המחלה הנ"ל? הרופא טוען שלאורך השנה האחרונה בכל ההתקפים שהיו לי היתה סטייה כלפי מעלה בבדיקות הדם מה שמראה על קיומה של בעיה גופנית. אודה על הארתך בנושא .

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FMF

זהבה
    05/05/2009

בתי בת 22 שנה סובלת מהתקפים תכופים של חום גבוה מעל 40 כאבי בטן והקאות מגיל 4, רק בגיל 17 לאחר בדיקות מרובות אישפוזים חוזרים ונשנים הופנינו לעשות בדיקת גנטית בשניידר והתוצאה הייתה שלילית, ולמרות זאת נתבקשנו ליטול כולחיצין. מאחר ובתי לא נטלה באופן סדיר ההתקפים הלכו והתרבו כל התקף זה חום וכאבי בטן 3 ימים ועוד יומיים התאוששות פשוט קשה ומדכא ופוגע באיכות החיים
    השבוע הופנינו לבית שיבא ושם נמסר לנו כי עליה ליטול 4 כדורים ביום ולעשות שוב את הבדיקה
    ה גנטית וכמובן להיות במעקב בבית שיבא, שאלתי היא האם הכדורים יפחיתו את ההתקפים שזה בדרך כלל אחת לחודשיים באופן כמעט קבוע והאם ייתכן שאכן זאת המחלה למרות שהתשובה היא שלילית. אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לחולה במחלה הים תיכונית

שרון
    11/07/2009

לחבר שלי איבחנו את המחלה לפני יותר משנה. הוא נוטל 3 פעמים ביום את התרופה. לעיתים הוא שוכח ועדיין סובל מהתקפים של המחלה המלווים בחום וכאבי בטן חזקים. שאלתי היא - האם יש מאכלים מסויים, שתייה מסויימת או כל דבר הקשור בתזונה שעליו להימנע מהם? האם יש מוצרים מסויימים אשר מגבירים את הופעת ההתקפים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו