מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
FMF
רינה19/01/2011ביתי בת ה17 עשתה בדיקה גנטית לFMF עדין אין תשובה
במשפחת בעלי לאחיניתו יש את המחלה
הבנתי שלקבל את הFMF שני ההורים צרכים להיות נשאים
אז יכול להיות שגם אני נשאית? האים יש טעם לבדוק זאת?
בתודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת FMFרחל30/03/2009
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר על המחלה . הרופא חושד שזה מה שיש לי ולכן הפנה לייעוץ גנטי.
כמו כן אם לא ידוע לי על מישהו במשפחתי עם המחלה יכול להיות שיש לי בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת FMF
ד''ר גאונה אלטרסקו31/03/2009שלום
מחלת FMF היא מחלה גנטית שגורמת להתקפי חום כאבי בטן , כאבי פרקים ויכולה לפגוע בכליות. קיים טיפול למנוע פגיע כלייתית. שני הורים צריכים להיות נשאים של הגן עם סיכון של 25% בכל הריון לילד חולה. כך שאם ההורים שלך נשאים (הנשאים הם אנשים בראים ) יכול להיות שרק את עם FMF. ס"כ מדובר במחלה יחסיד קלה. ניתן לבצע בדיקה גנטית במכון גנטי בתל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
רחל01/04/2009ונראה לי שהרופא טועה כי אין לי כלל חום בכל ההתקפים שיש לי בבטן או בכאבים אחרים בגוף כמו בריאות למשל. האם על סמך בדיקות דם ניתן לאבחן? אגב בסיטי בטן שיצא תקין התגלו כמה קשריות דו"צ בריאות האם זו גם אינדיקציה לבדיקת המחלה הנ"ל? הרופא טוען שלאורך השנה האחרונה בכל ההתקפים שהיו לי היתה סטייה כלפי מעלה בבדיקות הדם מה שמראה על קיומה של בעיה גופנית. אודה על הארתך בנושא .
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFMF
זהבה05/05/2009בתי בת 22 שנה סובלת מהתקפים תכופים של חום גבוה מעל 40 כאבי בטן והקאות מגיל 4, רק בגיל 17 לאחר בדיקות מרובות אישפוזים חוזרים ונשנים הופנינו לעשות בדיקת גנטית בשניידר והתוצאה הייתה שלילית, ולמרות זאת נתבקשנו ליטול כולחיצין. מאחר ובתי לא נטלה באופן סדיר ההתקפים הלכו והתרבו כל התקף זה חום וכאבי בטן 3 ימים ועוד יומיים התאוששות פשוט קשה ומדכא ופוגע באיכות החיים
השבוע הופנינו לבית שיבא ושם נמסר לנו כי עליה ליטול 4 כדורים ביום ולעשות שוב את הבדיקה
ה גנטית וכמובן להיות במעקב בבית שיבא, שאלתי היא האם הכדורים יפחיתו את ההתקפים שזה בדרך כלל אחת לחודשיים באופן כמעט קבוע והאם ייתכן שאכן זאת המחלה למרות שהתשובה היא שלילית. אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לחולה במחלה הים תיכונית
שרון11/07/2009לחבר שלי איבחנו את המחלה לפני יותר משנה. הוא נוטל 3 פעמים ביום את התרופה. לעיתים הוא שוכח ועדיין סובל מהתקפים של המחלה המלווים בחום וכאבי בטן חזקים. שאלתי היא - האם יש מאכלים מסויים, שתייה מסויימת או כל דבר הקשור בתזונה שעליו להימנע מהם? האם יש מוצרים מסויימים אשר מגבירים את הופעת ההתקפים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)