מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאות לקנאוון - דחוףטל31/03/2009
אני רומניה שנשואה לבעל ממוצא מרוקאי לפיכך, לא הומלצה לנו בבדיקות הגנטיות לבצע את הבדיקה לנשאות לקנאוון. אצל אחותי שהייתה בהריון לפניי מצאו שהיא נשאית של קנאוון ולכן גם אני ביקשתי במהלך ההריון לעבור בדיקה לנשאות. בבדיקה נמצא שגם אני נשאית של קנאוון. בעלי הלך לעשות בדיקות גנטיות, לא אמר שאני נשאית של המחלה ולפיכך, לא בדקו עבורו את הנשאות לקנאוון. היום התקשרתי על מנת לברר מה קורה עם התשובות שלו, התברר שלא עשו לו את הבדיקה לקנאוון ולאחר שהבינו שאני נשאית ביקשו שנבוא לייעוץ גנטי מכיוון שישנה בעיה וגם אם בעלי אינו נשא של המחלה, יכולה להיות בעיה עם העובר (לציין שאני בשבוע 18 להריון).
אני בלחץ מכיוון שחשבתי שכאשר אחד מבני הזוג אינו נשא של מחלה אז אין סיכוי שהעובר יהיה חולה והיום התברר לי אחרת. אנחנו לפני פסח, כולם יוצאים לחופשות ואני חסרת אונים עם המידע שקיים ברשותי.
האם נכונה התשובה לגבי העובר? ביום א' אני עוברת בדיקת מי שפיר, האם לבקש משהו בעניין? אין בדיקה כלשהי בכל סכום שהוא שניתן לבדוק את העובר?
מצטערת על אורך המידע, אני בלחץ ולא יודעת מה לעשות. תודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לקנאוון
ד''ר גאונה אלטרסקו31/03/2009שלום
זה מה שיש כאשר עושים בדיקות מיותרות, נכנסים לבעיות. את נשאית לקנוון אבל את ממוצא אשכנזי. בעלך לא ממוצא אשכנזי כך שלא היה מומלץ לעשות הבדיקת סקר הזאות ואצלו גם אם נבדוק המוטציות האשכנזיות לקנוון והוא יהיה שלילי זה לא אומר כלום. ס"כ הסיכון לילד חולה הוא קטן בגלל שהמחלה נדירה בלא אשכנזים אבל ניתן לבצע ריצוף של בגן. זה לוקח זמן ולדעתי נעשה רק בחו"ל. אם את עושה מי שפיר כדאי שישמרו תאים.. כדאי שבעלך יבדק למוטציות אשכנזיות רק בשביל הספק הקטן שאולי יש לא דם אשכנזי והוא לא יודע. אם הוא שלילי אפשר לשקול ריצוף של הגן אצל בעלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)