בדיקות גנטיות ומי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות ומי שפיר
    ש
    17/04/2009

שלום,

אתמול ביצעתי בדיקת מי שפיר ובתוך כל הלחץ מסביב שכחתי למלא בטופס את המידע לגבי בדיקות גנטיות. מי השפיר בוצעו בשבוע 19+0 בעקבות חלבון עוברי של 1:40. שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות.

לפני הכניסה להריון ביצעתי בדיקות גנטיות מומלצות לפי המוצא שלי ושל בעלי. כל הבדיקות יצאו תקינות, פרט לתסמונת בלום שנמצא כי אני נשאית. בעלי ביצע בדיקה לתסמונת זו ונמצא כי אינו נשא, בנוסף הוא ביצע בדיקה לטיי זקס (אותה אני לא ביצעתי) וגם נמצא כי אינו נשא. האם לאור תוצאות אלה יש משמעות לכך שהתוצאות אינן מופיעות בטופס הנשלח למעבדה עם דגימות מי השפיר? האם כדאי לנסות וליידע את המעבדה בתוצאות אלה?

בנוסף, מהי ספירת דם לבטא טלסמיה? האם מספיק להסתכל שהערכים הרגילים בספירת הדם בתחום הנורמה או שיש צורך בבדיקה מיוחדת?

תודה מראש,

שמרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות ומי שפיר

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות ומי שפיר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    18/04/2009

שלום
    אם רק אחד מבני זוג נשא למחלה גנטית שבודקים בבדיקות סקר (פרט לX שביר) אין שום בעיה לגבי התינוקץ הסיכון ללדת ילד חולה באותה מחלה הוא קטן מאוד (אך לא ם0 בגלל שהבדיקה בוקדת מוטציות מסוימות ולא ריצוף של כל הגן)
    לגבי טלסמיה מספיק להסתקל על ספירות דם קודמות
    אני חושבת שכדאי בכל מקרה בשביל הנימוסם כן להתקשר ולהגיד ששכת למלה הפרטים לגבי נשאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו