תסמונת טורט?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת טורט?
    הילה
    25/04/2009

יש לי בן זוג מזה כשנה ושמתי לב די מההתחלה שהוא מושך באף כל הזמן ללא שיש לו נזלת, הכרנו בחורף אז חשבתי שהוא כנראה מצונן אך עם הזמן הבנתי שהוא לא, אנחנו גרים ביחד כך שאני יודעת בוודאות שלא מדובר בנזלת כשהבחנתי שכולם מסביב מבחינים בכך והוריי אף שאלו אותי כיוון שחשבו גם שהוא מצונן ולא הבינו למה הוא לא מקנח את האף ואז שמו לב גם שזה תמיד ככה אז כבר שאלתי אותו בעדינות והוא גם אמר לי שאין לו נזלת והוא ככה תמיד מושך באף כבר שנים. למדתי במסגרת לימודים הרבה על כל המחלות ואני יודעת שישנה תופעה כזו בתסמונת טורט ורציתי לדעת האם יכול להיות שגם לו יש אותה? הוא בן 29 ההתנהגות היחידה הנוספת שאני רואה שמתאימה לתסמונת זו היא שיש לו התפרצויות כלומר שאם אנחנו רבים הוא יכול פתאום להתפרץ לרמה מאוד גבוהה של עצבים שהוא יבעט בקיר או משהו בסגנון או יצרח כמו מטורף. מעבר לכך אני לא רואה דברים נוספים. אני יודעת שבתור ילד הוא היה מאוד היפראקטיבי שזה גם אחד מהסימטומים של טורט. שאלתי היא אילו עוד אפשרויות יש לתופעה כזו של משיכה באף וכיצד לבדוק אם זה טורט בגיל כזה והכי חשוב כיצד ניתן לטפל בתופעה? חשוב לציים שמדובר במשיכה תמידית באף, כל הזמן וממש כל כמה שניות, יש פעמים או אולי תקופות שהתדירות נמוכה יותר ויש שיותר אך זה קבוע כל יום כל היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת טורט?

הוספת תגובה

• טורט

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/04/2009

שלום
    יכול להיות שמדובר בתסמונת טורט
    אין טיפול ספציפי למחלה הזאות
    הבעיה שיש סיכון מוגבר לצאצים שלו לטורט עם אכן יש לו טורט
    כדאי לגשת לניורולוג לבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו