מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת טורט?הילה25/04/2009
יש לי בן זוג מזה כשנה ושמתי לב די מההתחלה שהוא מושך באף כל הזמן ללא שיש לו נזלת, הכרנו בחורף אז חשבתי שהוא כנראה מצונן אך עם הזמן הבנתי שהוא לא, אנחנו גרים ביחד כך שאני יודעת בוודאות שלא מדובר בנזלת כשהבחנתי שכולם מסביב מבחינים בכך והוריי אף שאלו אותי כיוון שחשבו גם שהוא מצונן ולא הבינו למה הוא לא מקנח את האף ואז שמו לב גם שזה תמיד ככה אז כבר שאלתי אותו בעדינות והוא גם אמר לי שאין לו נזלת והוא ככה תמיד מושך באף כבר שנים. למדתי במסגרת לימודים הרבה על כל המחלות ואני יודעת שישנה תופעה כזו בתסמונת טורט ורציתי לדעת האם יכול להיות שגם לו יש אותה? הוא בן 29 ההתנהגות היחידה הנוספת שאני רואה שמתאימה לתסמונת זו היא שיש לו התפרצויות כלומר שאם אנחנו רבים הוא יכול פתאום להתפרץ לרמה מאוד גבוהה של עצבים שהוא יבעט בקיר או משהו בסגנון או יצרח כמו מטורף. מעבר לכך אני לא רואה דברים נוספים. אני יודעת שבתור ילד הוא היה מאוד היפראקטיבי שזה גם אחד מהסימטומים של טורט. שאלתי היא אילו עוד אפשרויות יש לתופעה כזו של משיכה באף וכיצד לבדוק אם זה טורט בגיל כזה והכי חשוב כיצד ניתן לטפל בתופעה? חשוב לציים שמדובר במשיכה תמידית באף, כל הזמן וממש כל כמה שניות, יש פעמים או אולי תקופות שהתדירות נמוכה יותר ויש שיותר אך זה קבוע כל יום כל היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורט
ד''ר גאונה אלטרסקו25/04/2009שלום
יכול להיות שמדובר בתסמונת טורט
אין טיפול ספציפי למחלה הזאות
הבעיה שיש סיכון מוגבר לצאצים שלו לטורט עם אכן יש לו טורט
כדאי לגשת לניורולוג לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)