ריבוי מומים ובדיקת ציפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מומים ובדיקת ציפ
    אנה
    28/04/2009

שלום, אני מבקשת את חוות דעתך. בסקירה מוקדמת היו ציסטות צוואריות דו צדדיות נקודה בלב ואגני כליות 3.5 ממ. עשיתי מי שפיר שפיר ויצא תקין. בסקירה מאוחרת התגלתה גומה אחורית 10 ממ, עשיתי סקירה מכוונת למוח וחוץ מזה המבנה תקין. האגני כליות ממשיכים להתרחב היו 4 ו 8 ובשבוע 32 9 ו 7. מרוב דאגה שלחתי את הדגימה מהמי שפיר לבדיקת ציפ.
    לדעתך מה הסיכוי שלמרות הכל העובר ייצא תקין אם הבדיקת ציפ תקינה? האם כזה ריבוי של מומים בהכרח מצביע על בעיה כלשהיא ופשוט לא מוצאים אותה או שזה מקרי?
    יכול להיות פיגור שכלי גם אם הבדיקת ציפ תצא תקינה?
    אני לא רוצה להביא עובר עם תסמונת כלשהי ואעשה הפסקת הריון אפילו בשלב הזה אני פשוט לא יודעת אם יש לו בעיה או לא. מה עוד אפשר לבדוק כדי לדעת יותר?

תודה רבה על העזרה אני פשוט מאוד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מומים ובדיקת ציפ

הוספת תגובה

• ריבוי מומים ובדיקת ציפ

ד''ר גאונה אלטרסקו
    28/04/2009

שלום
    הבעיה שיש בעיות יחסית קטנות ולא כל כך ריבוי מומים משמעותיים.
    לגבי ציסטותת צוואריות אם המי שפיר תקין אש אין משמעות.
    מוקד בלב גם אם המי שפיר תקין ואקו לב עוברי תקינים נראה לי בסדר
    יש הרחבה של אגני כליה שכדאי לדבר עם נפרולוג ילדים ויש הרחבה של חדר במח שכדאי לבצע MRI
    גם אם הציפ תקין לא שולל שיכולה להיות תסמונת כוללת פיגור וזה מאוד קשה לדעת אם מדובר בתסמונת או ריבוי של דברים קטנים ולא משמעותים
    אני מסכימה איתך שזה החלטה מאוד קשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שאלה נוספת

אנה
    28/04/2009

כשיש ריבוי מומים קטנים כמו אצלי, מה יותר סביר שהילד פגוע או שזה צירוף לא משמעותי?
    קשה לי לדעת לאיזה כיוון ללכת, אם זה 50 50 אז אני מעדיפה לעשות הפסקת הריון אבל אם רוב הסיכויים שהילד יהיה בסדר בלי תסמונת אני אקח את הצאנס וישאיר אותו. אני מאוד לא רוצה ילד פגוע ואני לא יודעת לאיזה כיוון לחשוב. מה קורה בדרך כלל במצבים כמו שלי?

אודה מאוד לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו