מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה בידיוק אסוק לאכול שיש חוסר בg6pdאלינור11/05/2009
הילד שלי הוא בן שנה וחצי ויש לו חוסר בg6pd הייתי רוצה לדעת מה בידיוק אסור לו לאכול אני יודעת פול אבל מה עם כל מיני סוגים של שועית למשל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בידיוק אסוק לאכול שיש חוסר בg6pd
ד''ר יעקב לברון14/05/2009הירחון האמריקאי לרפואת המשפחה מביא מאמר סקירה בנושא חסר גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנזה (G6PD ).
החסר באנזים זה הינו הנפוץ בעולם וכמות האנשים החסרים אותו כה גדולה עד שלעיתים קרובות אין מסתכלים על כך כמחלה.
החסר נפוץ בקבוצות אתניות רבות. בארץ החסר שכיח ביוצאי עיראק וקורדיסטאן, אם כי יכול להופיע בעדות שונות אחרות. שרותי בריאות כללית בפנקס התרופות שלהם לשנת 2004 ערכו רביזיה של התרופות האסורות למתן לאנשים הלוקים בחסר האנזימטי, והירחון לרפואת המשפחה בארה"ב מביא"באיחור" נתונים דומים.
אני מצטט את אותן תרופות האסורות למתן, כיון שיש בקהיליה הרפואית ובציבור חשש מיותר ולא מבוסס ממתן תרופות שבינהם לבין איסור בשימוש אין ולא כלום.
מדוע בכלל יש חשש משימוש בתרופות מסוימות במצבי חסר של האנזים?
1) חולים הסובלים חחסר עלולים לפתח תמס דם חריף - המוליזה קשה במתן התרופות האסורות.
2) ילודים עלולים לפתח צהבת קשה יותר מהמצופה אלמלא היה להם חסר באנזים.
באנשים הרגישם במיוחד יש המפתחים את תמס הדם לא רק מתרופות אלא גם מאכילת קטניות כגון פול. מצב זה מכונה פביזם - FAVISM .
התרופות האסורות הן:
*Dapsone - תרופה לטיפול בצרעת (= AVLOSULFON).
* Flutamide - לטיפול בסרטן הערמונית ( = Eulexin).
* Methylene blue
* Nalidixic acid - תכשיר אנטיביוטי נפוץ לטיפול בזיהום דרכי השתן (=NegGram)
* Nitrofurantoin - תכשיר אנטיביוטי לשמוש דומה ( = Macrodantin, UVAMIN ).
* Phenazopyridine - תכשיר להקלת צריבה וכאב בדרכי השתן - (= SEDURAL ).
* Primaquine - תכשיר אנטי-מלרי .
* Sulfacetamide - טיפות עינים (OPTISOL ).
* Sulfamethoxazole - תכשיר אנטיביוטי נפוץ - SEPTRIN, DISEPTYL, SULFATRIM .
זוהי למעשה הרשימה כאשר תכשירים רבים כגון אספירין שנאסרו על שימוש בחסרי האנזים הוכחו שאינם גורמים כל נזק.
דר' לברון יעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)