תלסמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלסמיה
    אפרת
    09/06/2009

בעלי ואני שנינו ממוצא אשכנזי "טהור", ונמצאים כרגע בהריון בשבוע 22.
    עם תחילת ההריון ערכנו בדיקות סקר גנטיות מלאות בארץ, עפ"י המלצות ה"גנומטר" של קופת החולים.
    עם זאת, אנחנו חיים בארה"ב, וכאן בעקבות ממצאי בדיקת הדם שלי, שהצביעה על אנמיה קלה, מציעים לי הרופאים לעשות בדיקות גנטיות נוספות לתלסמיה.
    האם יש בכך הגיון? אם כן, למה לא הציעו לי את הבדיקה בארץ, באבחון הגנטי האחרון או בעקבות בדיקות הדם שערכתי בהריון הקודם, אותו עברתי בארץ?
    אודה אם תוכלו לשפוך קצת אור על העניין, אני מבולבלת ולחוצה. יש לציין שאני כבר אחרי בדיקת מי שפיר (שיצאה תקינה) ושתי סקירות אולטרסאונד מורחבות, שלא העלו כל ממצא חריג בעובר.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלסמיה

הוספת תגובה

• תלסמיה

ד''ר יעקב לברון
    09/06/2009

"אנמיה" בהריון יש לכל אשה מצד שני יש הרבה סיבות גנטיות לאנמיה. אז למה דווקא תלסמיה. תבקשי הסבר מהרופא שלך לגבי השיקול שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר הרופא על התלסמיה

אפרת
    17/06/2009

לטענת הרופא, בבדיקות הדם יש לי ערך MPV נמוך, שעשוי להיות סממן אופייני לתלסמיה.
    כל העניין נשמע לי מאד מופרך, ונראה לי שהסיכוי שאני ו/או בעלי אכן נשאים הוא מאד מאד נמוך.
    מצד שני, בארה"ב רופאים נמנעים מלהגיד אמירות מחייבות שאח"כ עלולות להביא על ראשם תביעות משפטיות. התוצאה היא חולים מבולבלים וקצת לחוצים.
    האם לדעתך ניתן להניח לכל הנושא בשם הסיכויים הכמעט אפסיים לעובר חולה במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו