תיסמונת נונאן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיסמונת נונאן
    זהבה
    14/07/2009

שלום רב

הייתי בהריון לפני חצי שנה ונאלצתי לעשות הפלה בשבוע 13 בגלל ציסטית היגרומה (עלי לציין שאחרי הממימצא הלכתי לד"ר בורנשטיין והוא אמר לנו שהכל תקין עשינו סיסי שיליה וגם היה תקין) למרות זה בהמלצת הגנטקיים ביצאנו הפלה.
    אחרי כל מה שקרה לי קראתי קצת באינטרנט ורציתי לציין מיספר דברים:
    חמי גבר בן 58 ולפני 20 שנה גילו שיש לו שריר לב מעובה, הדבר לא מפריע לו אבל קיים.
    לאח של חמי יש ילד בן 12 קצת נמוך עם עיניים מרוחקות,לפי תמונות באינטרנט דומה קצת לנונאן סינדרום אבל אין הבחנה ואני לא רוצה לעלות את הנושא(אני מתארת לעצמי שאם היתה בעיה היו מגלים אותה כבר).

בקיצור התחלתי לחשוב אולי יש נונאן סינדרום במשפחה למרות שחמי ואח שלו וכל המשפחה מאוד גבהים בסביבות 190,

האם יש בדיקה גנטית לסינדרום, ומה עלינו לעשות לקראת הריון הבא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיסמונת נונאן

הוספת תגובה

• תיסמונת נונאן

ד''ר גאונה אלטרסקו
    14/07/2009

שלום
    יש בדיקה גנטיתצ לתסמונת נונן שמגלה כ50% ממקרי נונן
    מומלץ להביא הפרטים החשודים ליעוץ גנטי ולא את בלבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נונאן

יוגב
    28/09/2009

נולד לי ילד עם תסמונת נונאן.
    ציסטה היגרומית היא אחד הסימנים הראשונים לנונאן. הבעיה היא שהמודעות לתסמונת בארץ שואפת לאפס והרבה רופאים (גם רופאי ילדים) לא יודעים בכלל מה זה.
    לא ניתן לגלות נונאן על-ידי בדיקת מי שפיר (שאצלנו היתה תקינה) וכמו שכתב קודם הרופא, יש בדיקה לגילוי נונאן אבל היא מסבירה רק 50% מהמקרים. מה שהוא לא כתב זה שעד שתקבלי הפנייה לבדיקה תצא לך הנשמה, והתוצאות של הבדיקה יכולות להגיע גם תוך שנה !!! כן, כן.. שנה !
    (הם לא עושים את הבדיקה עבור כל אחד באופן פרטני ומחכים שיצברו מספיק דוגמאות לביצוע הבדיקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוגב

מוטי
    01/10/2009

האם במהלך ההריון היו ממצאים "חשודים" או מומים מסויימים בילדכם ?
    האם נמסר לכם והוסבר לכם על המומים האלה ?
    ייתכן ויש מקום לבדוק תביעה בגין רשלנות רפואית.

מוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו