בבשקשה דחוף - ליום שני הקרוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבשקשה דחוף - ליום שני הקרוב
    לימונית
    23/10/2009

ד"ר שלום רב,

אני מטופלת בטיפולי פריון ו-IVF כבר שנתיים. בת 43.5.

לפני או בתחילת הטיפולים עשיתי ייעוץ גנטי אצל אחות, ולאחר מכן יעוץ גנטי חוזר אצל יועצת גנטית אצלה גם ביצעתי את הבדיקות הגנטיות, לפי המלצתה.
    בנוסף, סיפרתי על בעיות במשפחה ועל בעיות הקשורות אליי, כמו דפורמציה באצבע 4, בשתי הרגליים.
    נאמר לי בזמנו שאולי כדאי לי להתייעץ גם עם רופא, אבל התחלתי את הטיפולים ודחיתי את זה.
    בינתיים, בקיץ האחרון, הייתי בייעוץ אצל רופא גנטי.
    לאחר ששאל את כל השאלות עליי ועל משפחתי, ושלח אותי לצילום ידיים ורגליים שקיבל על המקום, אמר לי שייקח מספר שבועות והוא יחזור אלי, כי הוא רוצה להתייעץ גם עם מומחים בחו"ל.
    יש לי במשפחה אחיינית שנולדה עם חיך שסועה.
    אחיינית שנולדה עם המנגיומה על האף.
    אחיינית שנולדה עם בעיית חרשות כלשהי.
    גובהי 1.48 מטר (תלוי במודד, לפעמים זה יוצא 1.50) אבל בעיקרון כולנו במשפחה יחסית נמוכים, אני אולי הנמוכה ביותר. גם הוריי הם נמוכים, אבא ממוצא ספרדי ואמא אשכנזיה.
    הייתי עכשיו תקופה של מספר שבועות ארוכים בהפסקה, עקב בדיקות לפיאוכרומוציטומה, בהם הופניתי ממומחה אחד לרופא אחר, ובדיוק חזרתי לטיפולים ומתוכננת לי החזרה ביום ב', ה-26 לאוקטובר, כאשר ההכנה של הרירית התמשכה והתמרחה מ-1/10.
    סוף סוף הגעתי ליום המיוחל, והופ, בערבו של יום אני מקבלת טלפון מאותו הרופא שאומר לי שהם רוצים לבדוק חשד לתסמונת ששמה מתחיל ב"אולברייט ארדיטי...." אבל מכיוון שלא עושים את הבדיקות האלה בארץ והן יעלו לי הון תועפות, הוא מזמין אותי לבדיקת דם למשהו דומה, עם אותו השם בתוספת המילה "לייק" בסוף, שזה חסר של הצורה הארוכה של כרומוזום 2.
    כאמור, ההחזרה ביום ב', הבדיקות בטח שלא יגיעו בזמן, והפסדתי גם את האפשרות ל-PGD.
    הסברתי לו שאני בדיוק עומדת להחזיר עוברים ולא יודעת מה לעשות, והוא אמר שלדעתי כדאי לי לבצע את ההחזרה, ואם תתגלה בעיה אז ידעו מה לבדוק לי במהלך ההיריון.
    לשאלתי, הוא אמר שבמידה ויש לי את התסמונת אז יש סיכוי של 50% שזה יעבור לעובר.

מה דעתך? האם לבצע את ההחזרה ביום ב'?
    בנוסף, רציתי לדעת האם במקרה של גילוי מחלה מסוימת בהורים ה-PGD ממומן על ידי משרד הבריאות וקופות החולים, או שיש תשלום חלקי או מלא על הבדיקה (ומהו בערך מחיר ההשתתפות,במידה ויש) ? - תשובתך בעניין זה תעזור לי מאוד בהחלטה.

בתודה מראש,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבשקשה דחוף - ליום שני הקרוב

ד''ר יעקב לברון
    27/10/2009

כדאי שתעשי את ההחזרה. נראה לי שהפתרון עבורך לאור גילך והתסמונת שלך הוא תרומת ביצית.
    עוד פרטים באתר ivf4you
    דר' לברון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו