מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקור מי שפיר תאומים זהיםחן11/11/2009
שלום!
אני בהריון עם תאומות זהות.
שקיפות וסקירה תקינים.
בעוד שבוע וחצי עוברת דיקור מי שפיר.
מה הסיכוי שקיים שוני גנטי או מוזאיקה בין העוברים שבגללו כדאי לי לדקר את שני השקים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר תאומים זהים
ד''ר לינה באסל11/11/2009בסיכוי קטן מאוד אך קיים - מבחינה גנטית מוכר היטב מצב שבו יש שוני כרומוזומלי או גנטי בין תאומים זהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לדיקור תאומות זהות
חן11/11/2009אני בת 39
בעבר נמצאה מוזאיקה xyy.
בהנחה שההתפצלות היתה בין היום ה 4-8 כיוון שהזהו הריון מונוכראולי ביאמניוטי
האם יש סיכוי שתווצר מוזאיקה אחרי היום הרביעי ומכאן דיקור אחד לא יתן את התמונה המלאה?
הדעות בנושא מספר הדיקורים חלוקות בין הרופאים ואני הייתי רוצה לדקר רק שק אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נכון שהסיכוי לשונות היא 1:25000
חן11/11/2009איך להתייחס לנוש המוזיקה בשונות 1:25000?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נכון שהסיכוי לשונות היא 1:25000
ד''ר לינה באסל11/11/2009אין מספיק מחקרים טובים בנושא זה ולכן קשה לתת הערכת סיכון מדוייקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לדיקור תאומות זהות
ד''ר לינה באסל11/11/2009הסיכוי הינו קטן מאוד אך קיים (בעיקר מדובר באפשרות של איבוד של כרומוזום אחד (לא רק כרומוזום Y) בחלק מהתאים בעובר אחד בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מופיע בספרות?
חן11/11/2009קודם כל תודה רבה על התשובות והמענה המהיר.
את מציינת שהסיכוי לשונות קטן אך קיים.
השאלה היא עד כמה קטן.
כשמעמידים את המספרים 1:25000 סיכוי לשונות לעומת הסיכון שבשני דיקורים זה נראה אבסורד לדקר פעמיים.
לא ידוע לי אם זהו אכן מספר שמופיע בספרות.
לא ידוע לי האם זה מתייחס גם לשונות של מוזאיקה.
ברור לי שרק שני דיקורים יתנו תמונה מלאה והשאלה היא האם מחיר הסיכון כדאי כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)