מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות דיקור שאינן חד משמעיותלירון11/11/2009
שלום רב
בעקבות תוצאת שקיפות עורפית של 1:370 (אני בת 25, כיום בשבוע 23) החלטנו על ביצוע דיקור מי שפיר.
ביצעתי את הדיקור לפני 5שבועות אך לצערי טרם קיבלתי תשובה סופית כיוון שהדגימה שנלקחה ממני היתה דמית ונאמר לי (רק אחרי 3 שבועות) שצמיחת התאים איטית וקשה להסיק על תוצאות, והם מחכים לראות מה יוליד יום.
לפני מספר ימים שוחחתי עם הפרופ' מנהל המעבדה והוא עדכן אותי ש 6 תאים מתוך אלה שנבדקו עד כה, נמצאו תקינים ושהוא יכול להסיק מכך שלא מדובר בתסמונת דאון. אבל, אין הוא יכול לשלול מוזאיקות. אני מרגישה שאני נופלת בין הכסאות ואודה לך מאוד על סיוע בשאלות הבאות:
א. אם 6 תאים נמצאו תקינים, האם באמת הוא יכול לשלול תסמונת דאון? האם תסמונת דאון מתבטאת בבעיה בכל התאים וזה ששישה תקינים מלמד על כל היתר?
ב. מה ההסתברות (אם אפשר לענות על כך) למוזאיקה ביתר התאים שלא הצליחו לבדוק?
ג. האם דיקור נוסף הוא פרוצדורה מקובלת במקרה כזה? אותו פרופ' אמר לי שבעיניו אין טעם לבצע דיקור נוסף כי את התסמונת דאון ניתן לשלול כבר עכשיו (האמנם??) אבל הוסיף שזה כמובן נתון לשיקולי.
הפגישה שלי עם הרופא המטפל תהיה רק בעוד שבוע. אני חרדה מאוד ומתקשה בקבלת החלטה מושכלת. אודה לך על הארת עיניי...
תודה מראש
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות דיקור שאינן חד משמעיות
ד''ר לינה באסל11/11/2009הסיכוי למוזאיקה קטן ביותר, אינני ממליצה לחזור על בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, רק רוצה להבין
לירון12/11/2009תסמונת דאון נשללת כאשר 6תאים נמצאו תקינים? אין היא יכולה לבוא לידי ביטוי ביתר התאים שלא צמחו?
ושוב תודה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, רק רוצה להבין
ד''ר לינה באסל12/11/2009תסמונת דאון נשללה. סיכוי לתסמונת דאון ביתר התאים קטן ביותר - לא שווה בדיקת מי שפיר חוזרת עם סיכון להפלה או לידה מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
לירון12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)