תוצאות דיקור שאינן חד משמעיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות דיקור שאינן חד משמעיות
    לירון
    11/11/2009

שלום רב

בעקבות תוצאת שקיפות עורפית של 1:370 (אני בת 25, כיום בשבוע 23) החלטנו על ביצוע דיקור מי שפיר.
    ביצעתי את הדיקור לפני 5שבועות אך לצערי טרם קיבלתי תשובה סופית כיוון שהדגימה שנלקחה ממני היתה דמית ונאמר לי (רק אחרי 3 שבועות) שצמיחת התאים איטית וקשה להסיק על תוצאות, והם מחכים לראות מה יוליד יום.
    לפני מספר ימים שוחחתי עם הפרופ' מנהל המעבדה והוא עדכן אותי ש 6 תאים מתוך אלה שנבדקו עד כה, נמצאו תקינים ושהוא יכול להסיק מכך שלא מדובר בתסמונת דאון. אבל, אין הוא יכול לשלול מוזאיקות. אני מרגישה שאני נופלת בין הכסאות ואודה לך מאוד על סיוע בשאלות הבאות:

א. אם 6 תאים נמצאו תקינים, האם באמת הוא יכול לשלול תסמונת דאון? האם תסמונת דאון מתבטאת בבעיה בכל התאים וזה ששישה תקינים מלמד על כל היתר?
    ב. מה ההסתברות (אם אפשר לענות על כך) למוזאיקה ביתר התאים שלא הצליחו לבדוק?
    ג. האם דיקור נוסף הוא פרוצדורה מקובלת במקרה כזה? אותו פרופ' אמר לי שבעיניו אין טעם לבצע דיקור נוסף כי את התסמונת דאון ניתן לשלול כבר עכשיו (האמנם??) אבל הוסיף שזה כמובן נתון לשיקולי.

הפגישה שלי עם הרופא המטפל תהיה רק בעוד שבוע. אני חרדה מאוד ומתקשה בקבלת החלטה מושכלת. אודה לך על הארת עיניי...

תודה מראש
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות דיקור שאינן חד משמעיות

ד''ר לינה באסל
    11/11/2009

הסיכוי למוזאיקה קטן ביותר, אינני ממליצה לחזור על בדיקת מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך, רק רוצה להבין

לירון
    12/11/2009

תסמונת דאון נשללת כאשר 6תאים נמצאו תקינים? אין היא יכולה לבוא לידי ביטוי ביתר התאים שלא צמחו?
    ושוב תודה
    לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך, רק רוצה להבין

ד''ר לינה באסל
    12/11/2009

תסמונת דאון נשללה. סיכוי לתסמונת דאון ביתר התאים קטן ביותר - לא שווה בדיקת מי שפיר חוזרת עם סיכון להפלה או לידה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

לירון
    12/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו