מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת סינון מוקדם לאיתור תסמאסנת05/01/2010
שלום רב,
אני בהריון בשבוע ה17 , ביצעתי שקיפות עורפית אשר יצאה תקינה , ואח"כ ביצעתי בדיקת דם נוספת לבדיקת הסינון המוקדם לאיתור תסמונת דאון- סקר ביוכימי.
שאלתי הינה לגבי התשובה לגבי חישוב הסיכון לטריזומיה 18 אשר הינה : עפ"י גיל האישה,הבדיקות
הביוכימיות והשקיפות העורפית הינו : קטן מ-1:300 (תוצאה תקינה)
בהערה מציין : - נא לשים לב לנוסח התשובות החדש המתייחס לטריזומיה 18. מאחר וההפרדה באמצעות הסימניםמ הביוכימיים לגבי טריזומיה 18 טובה יותר מאשר בטריזומיה 21 , ניתןלהתייחס ל-CUTT OFF של 1:300 כגבול בין תשובה תקינה לחריגה. אין אפשרות לקבל את הסיכון המדוייק אם הערכים המתקבלים הינם קטנים מ1:300. במקרים בהם הסיכון גדול מ1:300 , יופיע הסיכון המדוייק, לדוגמא :" הסיכון 1:150 - תוצאה לא תקינה "
זהו העתק מדוייק מתוצאות הבדיקות שקיבלתי ממכון הגנטי בבי"ח שיבא .
לפי הבננתי הבנתי שהתוצאה שלי תקינה וגם מצויין כך בפירוש , אולם משום מה כשהראתי את הבדיקה היום לרופא נשים שלי הוא משום מה הבין שהתוצאה גבולית ואמר שמומלץ לבדוק את העניין עם מומחה גנטי , כיוון שאני עצמי קראתי את הבדיקה לפני כשבועיים , ניסיתי להסביר לו שאני הבנתי שקטן מ1:300 זה תקין ובסוף הוא אמר שחושב שיכול להיות שאני צודקת ... אבל בכל זאת הוא הלחיץ אותי ורק כשיצאתי מהמרפאה בכלל ראיתי שגם מצויין בסוגריים שהתוצאה תקינה !!!
השאלה שלי היא כמובן האם התוצאה תקינה ?? האם יכול להיות שהרופא פשוט לא הבין את ההערה ? האם גניקולוגים אמורים להבין בקריאת תוצאות של בדיקות אלו? כי למען האמת אני מתחילה להתלבט באשר למקצועיותו של רופאי ?
אודה לתשובה , לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סינון מוקדם לאיתור תסמ
ד''ר לינה באסל06/01/2010התשובה תקינה. מדובר בנוסח חדש - עדיין לא כל הרופאים מכירים את הנוסח החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

