מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה לא ענו? בבקשה תשובה!ליאורה19/01/2010
אני אמא לשניים. לפני כחצי שנה עברתי הפסקת הריון בשבוע 24 בשל מוזאיקה טרנר (עד היום אני לא בטוחה אם עשיתי נכון שהפסקתי את ההריון).
אני בת 42 עוד מעט. וסת סדירה תמיד, גם לאחר הפסקת ההריון. הפסקת ההריון נעשתה בגרידה באסף הרופא.
נכנסתי להריון האחרון שהופסק, ללא שום טיפול, באופן ספונטני ובלי תכנון מראש. פשוט קרה.
אני רוצה עוד ילד, אבל חוששת שמשהו יהיה לא תקין (למשל כרומוזומלית) בגלל הגיל שלי.
האם בגילי 42 עוד מעט, לא כדאי להכנס להריון נוסף, בשל החשש לבעיות כרומוזומליות או אחרות בעובר, בגלל שהביצית, לכאורה, מבוגרת?? האם העובדה שנמצאה מוזאיקת טרנר בהריון שהופסק, מעלה את הסיכוי להימצאות בעיות כרומוזומליות אחרות בהריון עתידי, או שאין קשר?
האם עלי לעבור ייעוץ גנטי לפני הכניסה להריון?
(אציין שנאמר לי בייעוץ הגנטי לפני הפסקת ההריון, שמוזאיקה טרנר אינה צמעידה על בעיה בביצית או בזרע, אלא זו "תקלה" שמתרחשת אחרי ההפריה, בשלבים מוקדמים של החלוקה, וכי הסיכויי שזה יחזור על עצמו בהריון עתידי, קלוש).
האם לא ניתן ללדת בגילי ילד תקין לחלוטין?
מה הייתם עושים??
בבקשה בבקשה תשובה כנה ומנסיונכם. (אגב, ידוע לי על נשים שילדו בגיל 43 ואפילו יותר, ילד תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר לינה באסל19/01/2010את יכולה להיכנס להריון ולהביא ילדים בריאים לחלוטין. את הסיכון הקשור לגיל ולמוזאיקה של טרנר אפשר לבטל לחלוטין על ידי בדיקת מי שפיר. הסיכויים להביא ילדים בריאים מצויינים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)