מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת שלד או סחוס נדירהרונית20/01/2010
אני בת 24 ובעלת תסמונת BONE DYSPLASIA מסוג לא מוכר ונדיר בזמנו חשדו שזו מחלת ACROMICRIC DYSPLASIA בבדיקות האחרונות שללו גם את התאוריה הזו
נבדקה גם האפשרות להיפואכונדרופלזיה ובדקו FGFR3 - FGFR2 ולא מצאו
נאמר לי שבמידה ומחלתי היא ממשפחת האכונדרופלזיה -היא לא תורשתית ובמידה וזה ממשפחת ההיפואכונדרופלזיה זה כן תורשתי עם הסתברות ל50% לקבלת צאצא חולה
מחלתי התאפיינה שגרעיני העצמות נסגרו בגיל מאד מוקדם בסביבות גיל 6-7 ולפיכך התוצאה הסופית הייתה ננסות אציין שעברתי הארכת גפיים.
נמסר לי בזמנו שלא בטוח שהורמון גדילה היה יכל לשפר את המצב
כיום מעבר לנושא הגובה קיימת גם דיספרופורציה בגפי הידיים הזרועות קצרות מאד לעומת האמה
כמו כן לא קיימת עצם באף וישנו רק סחוס לכן האף מאד קטן ושטוח באמצעו.
אילו אפשרויות עומדות בפני על מנת להביא לעולם צאצא תקין חוץ מהאפשרות לאימוץ
האם ניתן לעשות
א. אבחון באמצעות אולטרא סאונד גם אם שם המחלה אינו ידוע?
ב. האם קיים הורמון או אנזים שניתן לתת אותו בגיל ינקות על מנת לתקן את החוסר בהורמון או אנזים
ג. היכן ניתן לעשות בדיקות גנים יותר מקיפות (בארץ או בעולם )גם באופן פרטי
אודה לכל סיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרות נוספת להגדרת המחלה
רונית21/01/2010אחד הרנטגנולוגים אף הגדיר את המחלה כspondylometaphyseal dysplasia
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת שלד או סחוס נדירה
פרופ' אוהד בירק23/01/2010עצתי לך היא לפנות עם כל המידע שברשותך לפרופ' צבי בורוכוביץ במרכז הרפואי בני ציון בחיפה המתמחה בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,אני הייתי אצלו מגיל 6 עד עכשו
רונית25/01/2010פרופ בורוכוביץ מכיר אותי מקטנות ,הוא זה שאבחן לראשונה את מחלת האקרומיקריק דיספלזיה
כעת כשבאתי בגיל 24 הוא שלל את האבחון הראשוני הוא גם שלל קיום אכונדרופלזיה והיפואכונדרופלזיה
בזמנו בילדות בדק אותי פרופ בר זיו ולפי אבחנתו יש לי spondylo metaphyseal dysplasia
מאחר ואין אבחנה חד משמעית לא אוכל לעשות הליך של ברירת ביציות
על כן אני פונה להליך אלטרנטיבי של אבחון בשלב העוברות
וכאן אני פונה אליכם
האם יש אפשרות לקבוע או לגלות בשלב העוברות קיומה של התסמונת
קראתי שיש מחלות שלד או סחוס שניתן לזהות כבר ב3 חודשים הראשונים להריון
האם אפשר לגלות מתוך ידיעה מוקדמת שבמחלה זו יש קיצור גפיים וכן "חוסר אף" וכן החלק העליון של הידיים מה שקרוי "זרוע" קצר בהרבה מהחלק התחתון של היד מה שקרוי "אמה"
ואם גם חלילה שלב זה (איתור בזמן עוברות ) אינו ניתן לביצוע
האם במידה ומביאים לעולם צאצע חולה האם ניתן לאור התקדמות הרפואה היום לתת עוד בשלב הינקות - הורמון או אנזים או קולגן אשר באופן סינתתי ישלים את החסר
אודה מאד מאד מאד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של רונית
פרופ' אוהד בירק27/01/2010המקרה סבוך ליעוץ כאן. המקום הנכון הוא יעוץ גנטי מסודר והאדם הנכון הוא פרופ' בורוכוביץ - עם כל הנתונים הרפואיים שבידייך מכל התקופות - כולל עדכני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בורוכוביץ בדק אותי כעת
רונית04/02/2010לצערי אין לפרופ בורוכוביץ כל תשובה עבורי
הייתי אצלו לפני מספר חודשים והוא ערך מספםר בדיקות לפני זמן קצר הוא שלח לי מכתב שאין לו שם לתסמונת שלי
מכל מקום הוא שלל א. אכונדרופלסיה
ב. היפואכונדרופלסיה
האם אין דמות רפואית אשר יכולה לעזור לי?
אני מבינה שללא שם לתסמונת שום רופא אולטראסאונד לא יכל לומר לי אם יוכל לזהות את המחלה בשלבי העוברות
אני אינני רוצה להביא לעולם צאצא אשר יסבול כפי שאני סבלתי , אינני רוצה שיעבור הארכת גפיים , אינני רוצה שיצחקו עליו בילדותו כפי שצחקו עלי
הורי לא ידעו שאני חולה בתסמונת כזו ואיש לא גילה הם בתקופתם גם האולטראסאונד לא היה כל כך משוכלל
אני כן יודעת שאני חולה
אני כן רוצה להתכונן מראש , אני רוצה לחסוך מילדי ומעצמי צער ועוגמת נפש
האם אפשר לקבל הפניה למכון , למעבדה , בארץ או בחו"ל לרופא מומחה רנטגנולוג, אנדוקרינולוג , גנטיקאי לא משנה לי מאיזה תחום ובלבד שיעזור לי בזמן בכל דרך שיבחר , ברירת ביציות , אולטראסאונד מתן הורמונים, אנזימים כל פתרון וכל דרך חיפוש תתקבל בברכה
קשה לי להאמין שרק על פי קביעתו של ד"ר בורוכוביץ תישלל זכותי לנסות להביא ילד לעולם
צר לי באמת צר לי שד"ר בורוכוביץ עם כל רצונו העז לא מצא עבורי פתרון ולמעשה הרים ידיים.
האם אין בכל מדינת ישראל או בעולם כולו מישהו שכן יכל לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת שלד או סחוס נדירה
ד''ר לינה באסל04/02/2010שלום,
לא ניתן לענות על השאילות שלך ללא אבחנה מדוייקת.
אני ממליצה לבקש מרופא המטפל (רופא משפחה, אורטופד או גנטיקאי) לשלוח את הצילומים ואת המידע הרפואי שלך ל-European Skeletal Dysplasia Network
http://www.esdn.org/eug/Home* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)