האם לבצע בדיקת מי שפיר בתאומים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבצע בדיקת מי שפיר בתאומים?
    מיטל
    21/01/2010

לפרופ' אוהד בירק,בוקר טוב.
    אני בת 33 אמא לשני ילדים בריאים,אני בהריון שלישי ספונטני בשבוע 22.3 לתאומים לא זהים.
    ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית שהתוצאות היו CRL=4.49 לעובר אחד,CRL=4.68 לעובר שני.כלומר 0.9 מ"מ לכל עובר.עד כאן הכל היה תקין.ביצעתי סקירה מוקדמת,הכל תקין עפ"י הנורמה.
    ביצעתי חלבון עוברי,ומכאן החלו ההתלבטויות והבלבול,תוצאת שכלול לפי גיל 1:522,תוצאת שכלול עפ"י שילוב גיל ותוצאות הבדיקה הביוכימית 1:114.A.F.P=1.26 הייתי אצל יועץ גנטי שחשב אחרת לרופא שלי ולא הבין למה הגעתי בכלל,אמר שאין סיבה למי שפיר ושבתאומים מתייחסים לשקיפות עורפית ול-A.F.P בלבד.חזרתי לרופא המטפל שחושב אחרת וטוען שהתוצאה חריגה ושהוא ממליץ על מי שפיר.אני בהתלבטות מכוון שבבדיקה יש סיכון 1:100 להפלה.
    ביצעתי גם סקירה מאוחרת והכל תקין.
    האם לדעתך יש צורך במי שפיר? האם תוצאת A.F.P היא ממוצעת לשני העוברים? אני מבקשת את דעתך בנושא,שהר אני צריכה להחליט עוד היום על מי שפיר.מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תגובה?

מיטל
    21/01/2010

עדיין לא קיבלתי תגובה,לא משנה מי עונה,הכוונה היתה לשניכם ,למרות שהשאלה הופנתה לפרופ',מופנה גם לד"ר לינה באסל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר בתאומים

פרופ' אוהד בירק
    23/01/2010

התוצאה של השקיפות העורפית התקינה חשובה ומשמעותית. ואכן, בדיקת הדם בתאומים פחות אמינה, היות ואין דרך טובה בבדיקה זו לשפוט כל עובר בנפרד.
    יחד עם זאת, ההמלצה הסטנדרטית מבחינתנו במקרה כזה בו התוצאות הכוללות הן סיכון 1:114 היא כן לבצע בדיקת מי שפיר, ואת זכאית למימון הבדיקה על ידי הקופה. ההחלטה הסופית - כמו תמיד - כמובן בידייך. וכמובן, את יכולה לפנות ליעוץ נוסף לדעה נוספת......
    אם את מחליטה לא לבצע בדיקת מי שפיר, אולי כדאי לשקול גם ECHO לב עובר - שכן במעל 40% ממקרי תסמונת דאון יש מום לב. אך בדיקה זו איננה תחליף למי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו