מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' בירקלימונית24/01/2010
פרופ' בירק שלום,
התייעצתי איתך במספר עניינים בפורום הגנטיקה של הכללית, בין השאר בבעיות פרוצדורליות להשגת מידע מהמעבדה בעפולה, בה בוצעה בדיקתי, לשם היערכות למעבדה אחרת - בבני ציון.
בהחלט הצלחת לסייע לי בנכונות לקבל אינפורמציה, ואני מאוד מודה לך על כך, אבל, בינתיים נוצרה בעיה אחרת, שהייתי רוצה להתייעץ איתך עליה.
לאחר השגת המידע המדובר, פניתי לרופא המשפחה על מנת לקבל הפניה לבני ציון (שכידוע אינו שייך לקופח כללית). רופא המשפחה חושב שאני יכולה להסתמך על בדיקה בבני ציון ללא שאני אגיע לייעוץ מקדים שם, וללא שייקחו ממני שם בדיקת דם ויאבחנו את התסמונת עליה (תזכורת 2q37 deletion syndrome), וזאת, למרות שהסברתי לו שגם הרופא המייעץ הסביר לי שאין דבר כזה לעבור למעבדה אחרת ללא ייעוץ מחודש, וגם בבני ציון אמרו לי שזו האופציה היחידה אם אני עוברת אליהם, לעשות ייעוץ מחודש.
מה דעתך? האם יש מצב כזה להגיע למכון בשלט רחוק?
האם זה גם מחייב בדיקת דם חוזרת לשם יישום האבחנה על בדיקת הדם לפני בדיקת סיסי השילייה או מיי השפיר?
ועוד שאלה: כמה זמן צריך לעבור מבדיקת הדם עד לתשובה?
בתודה מראש,
ובהמון הערכה על הרצון הטוב שלך תמיד לסייע (לי, וגם לאחרות).
לימונית (בפורום השני הופעתי בשם אחר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של לימונית
פרופ' אוהד בירק24/01/2010מול כל מרפאה יש לפעול על פי הרוטינה של אותה מרפאה. הדרישה של בני ציון נשמעת סבירה בהחלט אם הפרוצדורה תהיה אצלם, כי ברצונם לוודא מראש שהבדיקה על העובר תעבוד היטב במעבדתם על ידי זה שיבדקו קודם על דגימת דם שלך.
מכאן, שאם הפרוצדורה תבוצע בבני ציון יש לפעול בדיוק על פי הנחיותיהם. הם גם ידעו את משך הזמן לתשובת הבדיקה אצלם.
לחילופין, את יכולה להבנתי לעשות את הבדיקה בעפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)