מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףיעלי26/01/2010
שלום - רציתי את דעתך
אני בשבוע 12 עם תאומים לאחר המון טיפולי IVF. בת 31. בשקיפות שביצענו - לעובר אחד שקיפות מצוינת ולשני 2.5. השקלול לפי גילי מעלה סטטיסטיקה של 1:251. הבנתי מהרופא שכדאי לשקול דיקור מי שפיר. שני העוברים פעלתנים ולשניהם נצפה עצם אף. אני מאד חרדה מהסיכונים שבבדיקת מי השפיר בייחוד לאור העובדה שאני מדממת משבוע 9 דם טרי ומן ההתחלה הפרשות חומות. אני לא רוצה לבצע בדיקות פולשניות אלא אם יגידו לי חד משמעית שהסיכון רב. רציתי לקבל חוות דעת. האם מקובל במקרים כאלה לבצע שוב שקיפות אם זה בטווח שעוד אפשר? האם יש יתרון בבדיקה פרטית לעומת זו שעברתי בקופ"ח? הבנתי שאין בדיקות דם להצלבה במקרה של תאומים, מה עוד אפשר לבדוק?
בנוסף, אם בכל זאת מבצעים מי שפיר לשק "הבעייתי" - האם זה מסכן גם את העובר השני, את ההריון כולו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ' אוהד בירק27/01/20101. ניתן בשבוע 12 לבצע בדיקת שקיפות עורפית חוזרת לוודא את המימצאים.
2. בהנחה שמדובר בשני עוברים עם שתי שליות ושקים נפרדים, אכן החלטה לבצע דיקור רק לעובר עם השקיפות המוגברת הינה החלטה אפשרית וסבירה.
3. אם עקב הדיקור תיגרם הפלה, התכווצויות הרחם עלולות בסיכון גבוה לגרום להפלה גם של העובר השני.
4. בארצנו הקדושה, אם קיימת מחלה קשה בעובר ניתן להפסיק הריון בכל שלב במהלך ההריון - באישור של ועדה מיוחדת. לאור זאת, ניתן לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר בשלב מאוד מאוחר בהריון - שבוע 30 ואילך.
היתרונות בכך:
- אם הדיקור יגרום לירידת מים או התכווצויות משמעותיות תיגרם לידה מוקדמת ולא הפלה.
- אם הבדיקה תהיה תקינה - לא הפסדת דבר מהעיכוב
- אם הבדיקה לא תקינה, ניתן עדיין לעשות הפסקה מאוחרת - בהזרקת מלח לעובר החולה - וכך לגרום לכך שרק העובר התקין ייולד חי.
החסרונות בגישה זו הם:
- היכולת האישית שלך לעמוד רגשית בהפסקת הריון בשלב מאוחר אם תזדקקי לכך. זה דבר שרק את יכולה לדעת.
- יש סיכונים שבכל זאת קיימים בבדיקת מי שפיר גם בשבוע מאוחר - כולל סיכונים בפגות.
- חשש שתלדי מוקדם ללא קשר לדיקור (כפי שקורה לעתים בהריון תאומים) ולפני שיבוצע הדיקור.
מעבר למעקב אולטרסאונד טוב ניתן לבצע גם ECHO לב עובר - שכן בחלק משמעותי מהבעיות הכרומוזומליות כגון תסמונת דאון מופיע מום לב כלשהו. יחד עם זאת במעל 50% ממומים אלו אין בעיה בלב, כך שבדיקה זו בשום אופן לא מהווה תחליף לבדיקת מי שפיר.
בכל מקרה, האמור מעלה איננו מהווה תחליף ליעוץ גנטי. עצתי לך לפנות ליעוץ גנטי וללבן את אפשרויות ועיתוי הבדיקה הן ביעוץ גנטי והן עם רופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעלי27/01/2010תודה רבה נתת לי חומר למחשבה שלא ידעתי וזה מאד עוזר. אני בכל זאת רוצה להתעכב על ממצאי הבדיקה: האם שיקוף עורפי של 2.5 נחשב ללא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעלי
פרופ' אוהד בירק27/01/2010תלוי בשבוע ההריון. ובכל מקרה גבולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)