חלבון עוברי-עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי-עזרה
    בוטן29
    06/02/2010

שלום,
    אני בת 34.5 בהיריון שני,שבוע 18+.
    בתאריך 5/1/2010,עברתי סקירה מוקדמת(באופן פרטי)ורציתי בבקשה לקבל חוות דעתך לגבי האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר.

לפני כשבוע,עשיתי בדיקת חלבון עוברי
    התוצאות:

afp 1.00

hcg:1.01

ue3:0.83

סיכון לפי גיל:1:384

סיכון לפי שקלול הבדיקות:1:946

עשינו את הסקירה המוקדמת והכל תקין.

בשקיפות סיכון לפי גיל+שקיפות:1:2058

בדיקת papp-a:לפי בדיקה הסיכון:1:13,000(לתסמונת דאון)

ל-טריזומיה 18 התוצאה:1:20,000

עפ"י רופא הנשים שלי,מסר שהבדיקות טובות,אך בשל הגיל(34.5)בלבד ממליץ לבצע בדיקת מי שפיר.לציין כי בתוצאות של חלבון עוברי,לא נרשם שיש לבצע ייעוץ גנטי,אלא היתה כוכבית ליד סיכון לפי גיל האישה בלבד(1:384)האם לאור תוצאות אלה,הייתם ממליצים לי לעבור בדיקת מי שפיר או בדיקות נוספות?
    כמו כן,מה מטרתו של יעוץ גנטי?לציין שלפני ההיריון הראשון(לפני כ-7 שנים)ערכתי בדיקות גנטיות בבי"ח(אני ובעלי אשכנזים)והכל יצא תקין,אז מה יכול "לחדש" ייעוץ גנטי?
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי-עזרה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי-עזרה

ד''ר לינה באסל
    06/02/2010

גיל בלבד לא מהווה סיבה לביצוע בדיקת מי שפיר. הבדיקות שלך תקינות (במידה וסקירת מערכות היתה תקינה).
    המטרה של יעוץ גנטי - להסביר לך איזה בעיות גנטיות מגלה (או לא מגלה) בדיקת חלבון אוברי ובדיקת מי שפיר. בנוסף, תקבלי הסבר לגבי בדיקות גנטיות חדשות הקיימות היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר באסל

בוטן29
    06/02/2010

לד"ר באסל,
    תודה רבה על תשובתך המהירה.
    שאלה אחרונה(באמת,מבטיחה):האם לאור תוצאות אלה,יש צורך בבירור נוסף(כגון:ייעוץ גנטי?)או "להמשיך" בהיריון כרגיל?

המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר באסל-אנא תשובתך

בוטן29
    06/02/2010

לד"ר באסל,
    תודה רבה על תשובתך המהירה.
    שאלה אחרונה(באמת,מבטיחה):האם לאור תוצאות אלה,יש צורך בבירור נוסף(כגון:ייעוץ גנטי?)או "להמשיך" בהיריון כרגיל?

המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר באסל

ד''ר לינה באסל
    06/02/2010

יעוץ גנטי מומלץ רק במידה ואת מתלבטת לגבי ביצוע בדיקת מי שפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו