מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד למוטציה גנטיתדניאל07/03/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, סובל מאקנה קשה ומתת משקל (גובהי 180 ס"מ ומשקל 56 ק"ג), מבנה גופי מרפנואידי (עקמת בעמוד שדרה, חך גבוה ואצבעות ארוכות וגמישות!).... בנוסף גם הלשון שלי גמישה והקול שלי דק יחסית. מלבד המראה המרפנואידי, יש לי כל מיני וריאנטים אנטומיים בגוף כגון: בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי בגולגולת, וריד נבוב תחתון (IVC) מורחב ובנוסף מפרצת של המחיצה הבין פרוזדורית (ללא PFO)... יש לציין אף תופעת "פלאשינג" אצלי בעיקר בבטן ובחזה ו- CPK לעיתים מוגבר (עד 1200) מסיבה לא ברורה ואף בילירובין מוגבר (עד 2.8 מ"ג) שעיקרו בלתי ישיר (חשד לסינדרום ג'ילברט!!). בנוסף לכך, כשהייתי בן 10 היו לי טיקים מוטוריים וקוליים ואובחנתי כלוקה בתסמונת טורט (כרגע אין לי טיקים בכלל). בדיקות הורמונליות שביצעתי כולל TSH יצאו תקינות, בדיקת קטכולאמינים בשתן כולל HIAA-5 תקינה. יש לציין בעבר קורטיזול מעט גבוה בשתן (105 מיקרוגרם ליממה) שחזר כעת לנורמה בבדיקה חוזרת (18 מיקרוגרם ליממה), פרולקטין גבולי (370)
תודה ואשמח לדעת עפ"י האבחנה המבדלת והקליניקה האם אני נושא פגם גנטי כלשהו (מלבד "טורט" ו-"גילברט")? האם מדובר בתסמונת מרפן למרות שאין לי בעיות ראייה כלל ומסתמי הלב שלי תקינים??? האם מדובר במוטציה אחרת שכוללת תמונה מרפנואידית??? מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור והאם עליי לפנות לייעוץ גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למוטציה גנטית
ד''ר לינה באסל08/03/2010שלום,
לא ניתן ללדבר על אבחנה בלי לבדוק אותך. יש הרבה תסמונות שונות עם מבנה מרפנוידי, יש גם אנשים ביריאם עם מבנה מרפנוידי - מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מבוגרים עם כל המסמכים הרפואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)