משמעות ייעוץ גנטי במהלך ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות ייעוץ גנטי במהלך ההריון
    דבורה
    15/03/2010

אני נמצאת בשבוע 19 בהריון 2 באמצעות תרומה מבנק הזרע. לפני ההריונות שלי ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות האפשריות והכל היה תקין. עכשיו ביצעתי בדיקת חלבון עוברי והתוצאה יצאה 1:95, אני מניחה שזה שכלול של הגיל 39 ושל היותי חולת סכרת סוג 2 המזריקה אינסולין במהלך ההריון. המעבדה ייעצה לי לפנות למכון גנטי. מה יכול לעזור לי ייעוץ בשלב זה של ההריון, אם כבר נעשו הבדיקות הגנטיות (מצד התורם אין לי הרי נתונים של ממש) ואני ממילא עושה השבוע דיקור מי שפיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משמעות ייעוץ גנטי במהלך ההריון

ד''ר לינה באסל
    15/03/2010

קיימות בדיקות נוספות פרט לבדיקת כרומוזומים במי שפיר - ביעוץ תקבלי מידע האם יש צורך בבדיקות גנטיות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לחכות לראות תוצאות הדיקור?

דבורה
    15/03/2010

או לפנות ישירות לייעוץ? תוצאות השקיפות העורפית יצאו מעולות וגם סקירת המערכות המורחבת מוקדמת יצאה תקינה. גם שלושת הפרמטרים הנבדקים בחלבון העוברי יצאו תקינים, ורק שכלול הגיל והבדיקות יצא נמוך. האם יתכן שמדובר בטעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: דבורה

ד''ר לינה באסל
    15/03/2010

מומלץ לבצע יעוץ גנטי לפני בדיקת מי שפיר ולא לחכות לתשובות (במידה וצריך לבצע בדיקות נוספות יתכן וכבר לא יהיה חומר במעבדה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו