תסמונת קליינפלטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת קליינפלטר
    הריונית
    18/03/2010

שלום,
    אני בת 24 בשבוע 22+2 עשיתי בדיקת מי שפיר עקב ממצא של CPC דו"צ בגודל 3 מ"מ בסקירה המוקדמת.
    בבדיקת מי שפיר נמצא שמתוך שתים עשר התאים שנבדקו ארבע לא תקינים,יש בכל תא 47 כרומוזומים XXY וכל השאר תקינים עם 46 כרומוזומים XY.נאמר לנו שכאשר כל התאים לא תקינים מדובר בתסמונת קליינפלטר ושהמצב הזה הוא מצב ביניים ואנחנו צריכם להחליט האם להפסיק את ההריון.
    הייתי רוצה לדעת מהם התופעות מעבר לפגיעה בפריון ולשמוע דעה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת קליינפלטר

הוספת תגובה

• תסמונת קליינפלטר

ד''ר לינה באסל
    18/03/2010

רב הסיכויים כי הילד יהיה תקין לחלוטין פרט לאפשרות של בעיית פוריות. קיים סיכון יתר לאיחור שפתי והתפתחותי, לרב קל, עליה קלה בסיכון ל גידולים (כגון שד), קומה גבוהה יחסית. במקרה של מוזאיקה סיכון לתופעות אלו קטן יותר .

שוב - רב הסיכויים כי הילד יהיה תקין לחלוטין, רק תיתכן בעיית פוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה מוזאיקה?

הריונית
    18/03/2010

אני מנסה לחקור על הנושא באינטרנט אבל לא מוצאת תשובות היועץ הגנטי אמר לי שאין אפשרות לדעת כמה תאים לא תקינים וכמה כן ולכן קשה לנו להחליט לגבי הפסקת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה מוזאיקה?

הריונית
    18/03/2010

אני מנסה לחקור על הנושא באינטרנט אבל לא מוצאת תשובות היועץ הגנטי אמר לי שאין אפשרות לדעת כמה תאים לא תקינים וכמה כן ולכן קשה לנו להחליט לגבי הפסקת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה מוזאיקה?

ד''ר לינה באסל
    18/03/2010

מוזאיקה זה מצב שחלק מהתאים תקינים וחלק לא תקינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו