כרומוגרנין מוגבר וחשד למחלה גנטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כרומוגרנין מוגבר וחשד למחלה גנטית
    דניאל
    22/03/2010

שלום רב,

אני בן 21, סובל כבר כמעט שנתיים ממגוון תסמינים לא ספציפיים. בבדיקת דם לכרומוגרנין A שביצעתי בעקבות הסמקה וסימפטומים במערכת העיכול התגלה ערך מעט גבוה: 107 ננוגרם למיליליטר (טווח נורמה בין 19 ל- 98).... יש לציין שמבנה גופי מרפנואידי (חך גבוה, חזה שקוע, עקמת וכו').... בנוסף, האנדוקרינולוגית שלי בדקה אותי ומצאה בלוטות לימפה מעט נפוחות בבלוטת התריס בצוואר.... יש לציין TSH בדם תקין!!!

נבדקתי היום אצל ד"ר מתי גלסנר גנטיקאי ששלח אותי לבדיקת רופא עיניים+הדמיית עמוד שדרה וציין בדבריו שאין לו מספר קריטריונים בשביל לאבחן תסמונת מרפן!!!

האם ישנו קשר בין גידולים נוירואנדוקרינים (CgA גבוה) לבין מבנה גוף מרפנואידי? אם כן, אילו תסמונות/מחלות גנטיות קשורות לכך???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כרומוגרנין מוגבר וחשד למחלה גנטית

ד''ר לינה באסל
    23/03/2010

רמות כרומוגרנין מוגברות יכולות להיות קשורות למתן תרופות נגד צרבת. כמו כן, מומלץ לשלול (עקב מבנה מרפנוידי) תסמונת גנטית כגון מסוג MEN. מומלץ יעוץ גנטי, גסטרו ו אונקולוגי (לפי הצורך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו