מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית + PPAP-A + free betame27/04/2010
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 13 להריוני.
וסת אחרון 18.1.10 (ביוץ ביום 5.2.10).
ביצעתי שקיפות עורפית ביום 18.4.10 שתוצאותיה: Nuchal Translucency 1.8mm
CRL=65mm. סיכון לפי גיל 1:962 סיכון לפי גיל + בדיקה 1:3701
ביום 19.4.10 ביצעתי בדיקות PPAP-A ו- free beta hcg והתוצאות הן:
PPAP-A (mIU/mL) 2260 (כפולות חציון 0.86).
free beta hcg (ng/mL) 67.2 (כפולות חציון 2.24).
סיכון לפי גיל 1:1000
סיכון לפי גיל + תוצאות שקיפות + בדיקות דם: 1:1000.
אני מאוד מאוד לחוצה כיצד עלה הסיכון שלי מ- 1:3700 ל- 1:1000?
האם ניתן להבין מכך כבר שמומלץ לעשות דיקור מי שפיר? הייתכן שלאחר בדיקת החלבון העוברי תהיה ירידה בסיכון?
אודה מאוד לתשובה אישית ומפורטת (ובהקדם) כי כאמור אני נורא לחוצה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
me27/04/2010גילי הוא 29
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: me
ד''ר לינה באסל27/04/2010שלום,
התשבות שלך תקינות לחלוטין, אין סיכון מוגבר לתסמונת דאון ואין סיבה רפואית לבצע בדיקת מי שפיר.
יש אנשים שמבצעים בדיקת מי שפיר בכל מקרה גם במידה ובדיקת סקר ביוכימי תקינה (רק בדיקת מי שפיר נותן תשובה של 100% לגבי קיום בעיה כרומוזומלית).
לא ניתן לדעת מה תהיה תשובה של חלבון עוברי.
שוב - הבדיקה שלך תקינה ואין סיבה להיות לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)