x שביר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• x שביר
    לירז
    03/05/2010

שלום,

לפני כשנה עשיתי בדיקות גנטיות ונאמר לי שאני נשאית של איקס שביר עם 56 חזרות (האיקס השני 38). כיום אני בהריון, מנסה לקבוע תור למי שפיר אך דוחים אותי בטענה ששינו את השיטה ונשאית נחשבת רק מי שיש לה מעל 58 חזרות.
    אני בכל זאת מעוניינת לעשות את הבדיקה גם באופן פרטי אבל כל מקום אומרים לי שלרופא הפרטי עלי לשלם סכום מסוים ואז לקחת את הנוזל בעצמי לבי"ח בלינסון ולשלם להם עוד 1000 ש"ח.
    הבעיה העיקרית שבבלינסון אמרו שלא יבדקו לי כי אני לא נחשבת נשאית.

איפה אני יכולה לעשות את כל הבדיקה?

האם יש באמת אפס אחוז שיצא לי ילד חולה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    x שביר

הוספת תגובה

• X שביר

פרופ' אוהד בירק
    03/05/2010

בכל העולם תוארו רק 1-2 מקרים של תסמונת X שביר אצל צאצאים של אמהות נשאיות של 56 חזרות, וייתכן בהחלט שגם מקרים אלו אינם מדויקים בקביעת מספר החזרות אצל האם. איגוד הגנטיקאים הגיע לאחרונה להמלצות סטנדרטיות על פיהן ב-56 חזרות אין המלצה למי שפיר. אם את ממילא עושה את הדיקור ומעוניינת בכל זאת לבדוק את הדגימה ל-X שביר אני מניח שמרבית המעבדות והמכונים הגנטיים יסכימו לבצע בדיקה זו בתשלום. אני מניח שאף בבילינסון. תוכלי לברר טלפונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו