מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צ'יפ גנטינועם04/05/2010
שלום,
בסקירת מערכות שנייה נמצא VSD שריריני קטן. באקו לב עוברי יש אישור לממצא זה ואין עדות למום אחר.
בסקירה הראשונה נמצאו 2 מוקדים אקוגניים בלב.
עשיתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה וכן שמרתי תאים עובריים.
נאמר לי שיש סיכוי גבוה שה- VSD יסגר עד סוף ההריון ואולם מקריאה באינטרנט הבנתי שממצא זה יכול להעיד על מומים נוספים שלא יכולים להתגלות בבדיקת מי השפיר.
לגבי המוקדים האקוגניים הבנתי שמאחר שמי שפיר תקין אין להם שום משמעות.
האם יש הצדקה לבדוק צ'יפ הגנטי או לחכות לסקירה השלישית שאני מתכוונת לבצע בשבוע 29 ורק אם יתגלו ממצאים נוספים לשלוח את הבדיקה?
כמו כן, על איזה מומים מדובר?
מהנסיון שלכם, מה הסיכוי לילד עם מום כלשהו כאשר יש VSD?
מה הסיכוי ל- FALSE POSITIVE בבדיקה של צ'יפ גנטי?
בברכה,
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי
ד''ר לינה באסל04/05/2010האם יש הצדקה לבדוק צ'יפ הגנטי או לחכות לסקירה השלישית שאני מתכוונת לבצע בשבוע 29 ורק אם יתגלו ממצאים נוספים לשלוח את הבדיקה? כמו כן, על איזה מומים מדובר? - אין מספיק נתונים בספרות על מנת להגיד באיזה אחוז מהעוברים עם VSD צ'פ גנטי יהיה לא תקין (בעוברים עם מומים שונים כולל לב, גפיים, מערכת העצבים, מערכת העכול ללא חלוקה מדובר ב-2%)
מהנסיון שלכם, מה הסיכוי לילד עם מום כלשהו כאשר יש VSD? - סיכון לתסמונת בעובר - אחוזים בודדים
מה הסיכוי ל- FALSE POSITIVE בבדיקה של צ'יפ גנטי? תלוי בסוג הצ'פ (בין אחוזום בודדים לכ-10%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
נועם04/05/2010תודה על התשובה.
לגבי ה- 2% האם הכוונה לשילוב של כמה מומים ביחד?
למה הכוונה בסוג הצ'יפ הגנטי? נניח שאני מתכוונת לבדיקה שעולה כ- 1500דולר
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)