ממצא אקוגני בלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא אקוגני בלב
    נירית
    10/05/2010

שלום ד"ר,

בסקירה מוקדמת התגלה בחדר שמאל שבלב העובר ממצא אקוגני. זהו הממצא היחיד שנמסר לנו ושאר הבדיקה תקינה (תודה לאל).

שקיפות עורפית 1.8MM. סיכון לפי גיל 1:962. סיכון שלי: 1:3700.

שקיפות + בדיקת דם שליש ראשון (free beta וכו'): סיכון לפי גיל 1:1000. סיכון שלי: 1:1000.

האם נכון שהממצא האקוגני בלב מעלה את הסיכון שלעיל מ-1:1000 ל-1:500 (או שאלו שטויות שכתובות באינטרנט)?

האם נכון שמחקרים עדכניים מראים שאין בממצא זה כממצא יחיד כדי להראות משהו לגבי תסמונת דאון?

[יש אולי מאמר עדכני של מומחה בתחום או בכתב עת אינטרנטי-רפואי שאני יכולה לקרוא?]

אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות לגבי מי-שפיר...

תודה,
    נירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא אקוגני בלב

הוספת תגובה

• ממצא אקוגני בלב

ד''ר לינה באסל
    10/05/2010

האם נכון שהממצא האקוגני בלב מעלה את הסיכון שלעיל מ-1:1000 ל-1:500 (או שאלו שטויות שכתובות באינטרנט)? - נכון

האם נכון שמחקרים עדכניים מראים שאין בממצא זה כממצא יחיד כדי להראות משהו לגבי תסמונת דאון? - יתכן ואין עליה משמעותית בסיכון אך עדיין מקובל בייעוץ גנטי לתת תוספת סיכון (מכוון שלא כל המחקרים בוצעו בצורה מספיק מקצועית ולא ניתן לשלול תוספת סיכון באופן מוחלט)

אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות לגבי מי-שפיר...אין תשובה חד משמעית. רק בבדיקת מי שפיר ניתן לגלות תסמונת דאון באמינות מלאה. כמו כן, בבדיקות מי שפיר ניתן לגלות אברציות כרומוזומליות נוספות שלא ניתנות לגילוי על ידי בדיקות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו