נשאות לגושה -N370S

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאות לגושה -N370S
    מיכל
    18/05/2010

שלום,

במהלך בדיקות גנטיות שעבערתי התגלה שאני נשאית של N370S. מצויין שהנשאות היא הטרוזיגוטית.
    GA IVS2+1 NORMAL
    GA N370S HETEROZYG.
    GA V394L NORMAL
    GA R496H NORMAL
    GA 84GG NORMAL

כמו כן, כפי שאני מבינה, לא נבדקה המוטציה מהתוצאות הנ"ל, לא נבדקה המוטציה L444P
    1. מה משמעות הנשאות ההטרוזיגוטית של N370S, כלומר, האם היא "עדיפה" על הומוזיגוטית? כמו כן, במידה והבן זוג אינו נשא של איזשהי מוטצית גושה - האם זה משנה אם הנשאות שלי היא הטרו או הומו או שבכל מקרה כיוון שהוא אינו נשא אין חשש לילד חולה (בכל מקום שקראתי ראיתי שההתיחסות בN370S היא לנשאות הומוזיגוטית, ונשאות הטרוזיגוטית מערבת עוד מוטציה).
    2. האם אני צריכה לבקש שיבדקו גם את L444P?

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשאות לגושה -N370S

הוספת תגובה

• נשאות לגושה -N370S

ד''ר לינה באסל
    18/05/2010

שלום,

במהלך בדיקות גנטיות שעבערתי התגלה שאני נשאית של N370S. מצויין שהנשאות היא הטרוזיגוטית.
    GA IVS2+1 NORMAL
    GA N370S HETEROZYG.
    GA V394L NORMAL
    GA R496H NORMAL
    GA 84GG NORMAL

1. מה משמעות הנשאות ההטרוזיגוטית של N370S, כלומר, האם היא "עדיפה" על הומוזיגוטית? כמו כן, במידה והבן זוג אינו נשא של איזשהי מוטצית גושה - האם זה משנה אם הנשאות שלי היא הטרו או הומו או שבכל מקרה כיוון שהוא אינו נשא אין חשש לילד חולה (בכל מקום שקראתי ראיתי שההתיחסות בN370S היא לנשאות הומוזיגוטית, ונשאות הטרוזיגוטית מערבת עוד מוטציה).

אין משמעות לנשאות למוטציה במידה ובעלך אינו נשא. אנשים עם מוטציה הומוזיגוטית יכולים לפתח סימנים של המחלה. חשוב לציין כי בדיקה שלילית של מוטציות אצל בעלך לא שוללת נשאות לחלוטין (נבדקו רק מוטציות מסויימות ולא כל המוטציות האפשריות)- ניתן לבצע גם בדיקת אנזים לגושה לעובר במי שפיר על מנת לשלול מחלת גושה לחלוטין
    2. האם אני צריכה לבקש שיבדקו גם את L444P? כן

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו