תסמונת קורנליה דה לנגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת קורנליה דה לנגה
    אורטל שמש
    25/05/2010

ערב טוב
    ילדתי לפני חצי שנה תאומים בן ובת.
    כבר בתחילת ההריון בשקיפות עורפית ראו שלבת יש עורק טבורי אחד ושלחו אותי לאקו לב.
    בשבוע 19 להריון עשיתי אקו לב וראו בעיה לבת חשד לAV CANL וחשד לתסמונת דאון. משם נשלחתי כמובן לעשות מי שפיר. עשיתי מי שפיר , יצא תקין, עשיתי FISA יצא תקין, ועשיתי CGH ויצא תקין.
    ככל שעבר הזמן התחיל להיות פער בגדילה בין הבן לבת הופנתי למעקב הריון. כמובן שהמשכתי לעשות אקו לב עוברי אצל רופאים שטענו ואמרו שיש לה חור בין החדרים היצרות באבי העורקים וורידי ריאה שמגיעים למקומות נכונים ולא נכונים.
    בסופו של דבר אושפזתי למעקב צמוד עד אשר הגעתי לשבוע 35 וילדו אותי כיוון שהבת לא גדלה כמו שצריך.
    ילדתי ילדה במשקל 1493. כבר בפגיה עלה חשד לתסמונת סמית וקורנליה דה לנגה.
    סמית בדקו יצא תקין.
    הלכתי לגניטקאי שטען שעפ"י מראה שיש לילדה תסמונת דה לנגה.
    ומאז אני חיה בחוסר וודאות ובלבול, רצה מרופא לרופא ועד היום אני לא יודעת האם לבת יש את התסמונת או לא.
    ושאלתי היא:
    האם ניתן או האם יש בדיקת דם שיכולה לאשר בוודאות את התסמונת
    אשמח מאוד עם אוכל להפגש איתך על מנת שתוכל לראות את הילדה.

תודה רבה
    אורטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת קורנליה דה לנגה

הוספת תגובה

• תסמונת קורנליה דה לנגה

ד''ר לינה באסל
    28/05/2010

שלום,

קיימת בדיקה גנטית ל-Cornelia de Lange, אך ניתן למצוא את השינוי הגנטי רק בכ-60% מהילדים (לא כל הגנים הגורמים ל-Cornelia de Lange כבר ידועים). אשמח לראות את הילדה. ביום א אני נוסעת ללונדון לחודש, תצרי קשר בתחילת יולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו