מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת קורנליה דה לנגהאורטל שמש25/05/2010
ערב טוב
ילדתי לפני חצי שנה תאומים בן ובת.
כבר בתחילת ההריון בשקיפות עורפית ראו שלבת יש עורק טבורי אחד ושלחו אותי לאקו לב.
בשבוע 19 להריון עשיתי אקו לב וראו בעיה לבת חשד לAV CANL וחשד לתסמונת דאון. משם נשלחתי כמובן לעשות מי שפיר. עשיתי מי שפיר , יצא תקין, עשיתי FISA יצא תקין, ועשיתי CGH ויצא תקין.
ככל שעבר הזמן התחיל להיות פער בגדילה בין הבן לבת הופנתי למעקב הריון. כמובן שהמשכתי לעשות אקו לב עוברי אצל רופאים שטענו ואמרו שיש לה חור בין החדרים היצרות באבי העורקים וורידי ריאה שמגיעים למקומות נכונים ולא נכונים.
בסופו של דבר אושפזתי למעקב צמוד עד אשר הגעתי לשבוע 35 וילדו אותי כיוון שהבת לא גדלה כמו שצריך.
ילדתי ילדה במשקל 1493. כבר בפגיה עלה חשד לתסמונת סמית וקורנליה דה לנגה.
סמית בדקו יצא תקין.
הלכתי לגניטקאי שטען שעפ"י מראה שיש לילדה תסמונת דה לנגה.
ומאז אני חיה בחוסר וודאות ובלבול, רצה מרופא לרופא ועד היום אני לא יודעת האם לבת יש את התסמונת או לא.
ושאלתי היא:
האם ניתן או האם יש בדיקת דם שיכולה לאשר בוודאות את התסמונת
אשמח מאוד עם אוכל להפגש איתך על מנת שתוכל לראות את הילדה.
תודה רבה
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קורנליה דה לנגה
ד''ר לינה באסל28/05/2010שלום,
קיימת בדיקה גנטית ל-Cornelia de Lange, אך ניתן למצוא את השינוי הגנטי רק בכ-60% מהילדים (לא כל הגנים הגורמים ל-Cornelia de Lange כבר ידועים). אשמח לראות את הילדה. ביום א אני נוסעת ללונדון לחודש, תצרי קשר בתחילת יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)