ליקויי שמיעה גנטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליקויי שמיעה גנטי
    שרון
    14/06/2010

שלום,
    לאחיין שלי יש ליקוי שמיעה, אך טרם ביצע בירור גנטי. אני יודעת שהבירור עתיד לכלול בדיקות קונקסין 26+30 ו- acgh.
    שאלתי היא האם בדיקות קונקסין 26+ קונקסין 30 מכסות את כל ליקויי השמיעה שהרקע הגנטי שלהם ידוע?
    אני שואלת זאת כיוון שיש לי תינוקת בת חודשיים שמופנית לבדיקת שמיעה (ברה) על רקע הממצא המשפחתי. אני קיבלתי תוצאות שליליות בבדיקות קונקסין 26, קונקסין 30 שביצעתי במסגרת הבירור הגנטי טרום ההריון. האם בדיקת השמיעה לבתי מוצדקת או שבבדיקות הקונקסין שללתי למעשה תורשה של ליקוי שמיעה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליקויי שמיעה גנטי

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה גנטי

פרופ' אוהד בירק
    15/06/2010

הבדיקות שביצעת מכסות רק חלק מהסיבות הגנטיות לחרשות. ישנם עוד עשרות גנים שפגם בהם גורם לחרשות. שכיחות כל אחד מהם נמוכה ועלות בדיקת כל אחד מהם ניכרת (ולכן בדיקתם לא מוצעת בשלב זה) אך שכיחותם ביחד משמעותית מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה תורשתי

שרון
    16/06/2010

ובכן, אני תוהה למה לא מבצעים בירור גנטי יותר מקיף בילד שיש לו ליקוי שמיעה מאובחן ומנסים לעמוד על שורשו. האם גם אז לדעתך אין טעם להשקיע את המשאבים בבדיקה יותר מקיפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה גנטי

פרופ' אוהד בירק
    16/06/2010

מתחילים מהבירור לדברים השכיחים שבדיקתם בסל הבריאות. בהמשך, אם לא נמצאה הסיבה לליקוי השמיעה, יש להמשיך ביעוץ גנטי מסודר שם עולות אפשרויות לבדיקות נוספות - במסגרת מעבדות בתשלום או מעבדות מחקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו