מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקויי שמיעה גנטישרון14/06/2010
שלום,
לאחיין שלי יש ליקוי שמיעה, אך טרם ביצע בירור גנטי. אני יודעת שהבירור עתיד לכלול בדיקות קונקסין 26+30 ו- acgh.
שאלתי היא האם בדיקות קונקסין 26+ קונקסין 30 מכסות את כל ליקויי השמיעה שהרקע הגנטי שלהם ידוע?
אני שואלת זאת כיוון שיש לי תינוקת בת חודשיים שמופנית לבדיקת שמיעה (ברה) על רקע הממצא המשפחתי. אני קיבלתי תוצאות שליליות בבדיקות קונקסין 26, קונקסין 30 שביצעתי במסגרת הבירור הגנטי טרום ההריון. האם בדיקת השמיעה לבתי מוצדקת או שבבדיקות הקונקסין שללתי למעשה תורשה של ליקוי שמיעה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה גנטי
פרופ' אוהד בירק15/06/2010הבדיקות שביצעת מכסות רק חלק מהסיבות הגנטיות לחרשות. ישנם עוד עשרות גנים שפגם בהם גורם לחרשות. שכיחות כל אחד מהם נמוכה ועלות בדיקת כל אחד מהם ניכרת (ולכן בדיקתם לא מוצעת בשלב זה) אך שכיחותם ביחד משמעותית מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה תורשתי
שרון16/06/2010ובכן, אני תוהה למה לא מבצעים בירור גנטי יותר מקיף בילד שיש לו ליקוי שמיעה מאובחן ומנסים לעמוד על שורשו. האם גם אז לדעתך אין טעם להשקיע את המשאבים בבדיקה יותר מקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה גנטי
פרופ' אוהד בירק16/06/2010מתחילים מהבירור לדברים השכיחים שבדיקתם בסל הבריאות. בהמשך, אם לא נמצאה הסיבה לליקוי השמיעה, יש להמשיך ביעוץ גנטי מסודר שם עולות אפשרויות לבדיקות נוספות - במסגרת מעבדות בתשלום או מעבדות מחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)