ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    דנה
    19/06/2010

שלום,
    במפשחתנו לבת דודה יש מחלה, משוער cerebral paralysis. לא ידוע מה המקור (האם פגיעה תוך כדי לידה, מחלה שקרתה תוך כדי הריון או מחלה גנטית וכד'), והאם אכן זו המחלה שיש לה, כי אנחנו אף פעם לא שאלנו וכמובן שלא ביקשנו מסמכים. זה מתבטא , בעיקר, בדיבור קצת משונה. לילד שלה לפי הנראה - יש אותה תסמונת, לומד בחינוך מיוחד.
    אין לי נתונים מעבר לזה. אני בהריון, ובעודי עושה בדיקות גנטיות, סיפרתי על המקרה, המליצו לי על קבלת ייעוץ גנטי. אין באפשרותי לספק מידע נוסף/להביא מסמכים.
    איך אתה ממליץ להתקדם בנסיבות האלה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

פרופ' אוהד בירק
    20/06/2010

העובדה שלבן שלה הסתמנות דומה מעלה חשש שמא מדובר בכל זאת במשהו גנטי. הדרך הנכונה היא למצוא דרך קרובי משפחה דרך לנסות לדבר ולהשיג מידע רפואי מפורט ככל האפשר לגבי אותם קרובים (כולל בדיקות גנטיות במקרה ובצעו) ולגשת עם זה ליעוץ גנטי. לפעמים קרובי משפחה הם עם יותר הבנה משנדמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו