הבאת ילד לבן זוג עם מאניה דיפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבאת ילד לבן זוג עם מאניה דיפרסיה
    רונית
    20/06/2010

שלום רב, אני בדילמה רצינית יש לי חבר בן 38 שאובחן לפני 12 שנה כלוקה במאניה דיפרסיה ומקבל טיפול תרופתי מסודר..אשמח לקבל מידע לגבי השלכות עתידיות בנוגע להבאת ילד לעולם , או אולי לנתק עמו קשר... תודה מראש ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למהאני לא מקבלתתגובה ??

רונית
    22/06/2010

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למהאני לא מקבלתתגובה ??

רונית
    22/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת ילד לבן זוג עם מאניה דיפרסיה

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

מתנצל על העיכוב. יש נותנים שונים השונים זה מזה. לגבי אח של חולה במחלה זו הסיכון הוא 14-19%. לגבי בן של חולה, כאמור יש נתונים שונים : סדר הגדול לסיכון למחלה זו בצאצאים של חולה מניה דפרסיה הוא ככל הנראה סביב 10% אבל תשובה זו לא חד משמעית - ישנם מאמרים שונים עם מספרים שונים.
    ישנן טענות בספרות שההורשה של המחלה יותר ניכרת כשגיל האב גבוה.
    לקבלת החלטות משמעותיות כפי שאת אמורה לקבל, מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מסודר, שם יאספו לך את כל המידע הקיים בנושא וידונו איתך באפשרויות שונות - דבר שהוא מעבר לטווח היסודיות שאני יכול להגיע אלי כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו