פיגור שכלי במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגור שכלי במשפחה
    טלי
    29/06/2010

שלום,
    יש לי שני דודים (אחים של אמא שלי) הסובלים מפיגור שכלי מלידה, אחד בינוני (גיל-40) והשני קשה (גיל-46).
    יש לציין, ההורים של שני הדודים שלי (סבא וסבתא שלי) הינם בני דודים. עוד נתון שראוי לציין, שאר הבנות שנולדו הינן בריאות.
    אני תוהה מה עלי לשעות בכדי לבדוק אם אני נשאית.
    בתודה מראש,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיגור שכלי במשפחה

הוספת תגובה

• פיגור שיכלי במשפחה

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

ישנן מאות סיבות גנטיות לפיגור שיכלי. רק חלקן ניתן לבדיקה. חלק מהסיבות נובעות מתורשה רצסיבית (מצב בו כדי להיות חולה צריך ששני ההורים יהיו נשאים) וחלקם בתורשה בתאחיזה ל-X ( שם מספיק שהאישה נשאית ולא משנה מה המטען הגנטי שמגיע מצד הבעל). במקרה זה שתי האפשרויות אפשריות.
    עלייך:
    1. לעשות בדיקת נשאות לתסמונת X שביר.
    2. לפנות ליעוץ גנטי ולהביא את כל המידע הרפואי - כולל תוצאות בדיקות גנטיות אם בוצעו - של הקרובים עם הפיגור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקות גנטיות ללוקים בפיגור

טלי
    02/07/2010

שלום,
    ראשית תודה על המענה.
    לעניין ההצעה השניה , מעולם הם לא ביצעו בדיקות גנטיות. מהי הפרוצדורה לביצוע בדיקות אלו.
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות ללוקים בפיגור

פרופ' אוהד בירק
    02/07/2010

צריך לקבוע להם תור אצל רופא גנטיקאי במכון גנטי - על מנת שיבדוק אותם ויתרשם אם יש עדות לתסמונת ידועה ספציפית כלשהי. רצוי באותה הזדמנות כבר לקחת להם דם ל-X שביר ולבדיקת קריוטיפ (כרומוזומים). בשלב ראשון אולי מספיק לאחד מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו