לפרופ' אוהד בירק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' אוהד בירק
    כלנית
    09/07/2010

פרופ' בירק היקר,

אני עוקבת כל הזמן אחרי התשובות שלך כאן ובאתר הכללית, ואני פשוט נדהמת כל פעם מחדש מהנתינה האין סופית שלך. זה בא לידי ביטוי כמעט בכל משפט שלך. הסבריך כל כך מפורטים, כל כך מסבירים ומבאירים, כל כך מנסים לעזור ,כמו ניסיונך להכניס אנשים למחקר, נתינת המייל שלך לעזרה מעבר לפורום ועוד ועוד ועוד.
    מקריאת התשובות שלך אני לומדת המון. יש דברים שקשורים באופן כללי לבדיקות ואופן עריכת הבדיקות הגנטיות השונות: קריוטיפ, FISH וכו', ולאופן בו מתייחסים לכל פניה בבדיקות.
    זה כל כך מחמם את הלב לדעת שיש אנשים כמוך במערכת הציבורית, ותשובה שקראתי כאן היום, שבחרת לא לעבוד בתחום זה בפרטי, אלא רק בציבורי, עוד יותר מחזקת את מה שאמרתי.

אז פשוט תודה רבה לך על הטוב לב היוצא מהכלל שלך ועל ההשקעה הרבה שלך למען הקהילה.

ובהזדמנות זו, הייתי רוצה לקבל ממך הבהרה לביטוי osteodysytrophy - זה חלק מהשם של התסמונת שלי, ואני מעוניינת להבין את משמעות המילה.

בהמון תודה והערכה,
    כלנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' אוהד בירק

הוספת תגובה

• Osteodystrophy

פרופ' אוהד בירק
    09/07/2010

תודה
    Osteodystrophy = פגם במבנה העצם, בחלק מהמקרים עקב בעייה במטבוליזם סידן וזרחן בגוף. הסיבות האפשריות רבות - לעתים משני למחלת כיליה או לבעייה הורמונלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בירק, המשך...

לימונית
    11/07/2010

בכמה מקומות שחיפשתי, מצאתי שהמילה dystrophy קשורה למילה "ניוון" .
    האם במקרה הזה לא מדובר בניוון? ניוון עצמות?

אזכיר שהתסמונת היא : Albright hereditary osteodystrophy like = 2q37 del syndrome

אודה לתשבותך
    כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Albright hereditary osteodystrophy

פרופ' אוהד בירק
    14/07/2010

המקרה שלך נדיר ואין לי מידע קליני מדויק לגביו. בעקרון, ב- Albright hereditary osteodystrophy הבעייה היא בהעדר תגובה להורמון הפרתירואיד - שאחראי למטבוליזם סידן וזרחן בעצם. לכן יש בעייה בהרכב העצם. לא מדובר ממש בבעיה ניוונית - השם מטעה מבחינה זו.
    המקרה שלך הינו נדיר - מבודדים בספרות, שאינם בהכרח זהים בביטוי הקליני. מה קורה אצלך ספציפית - מבחינת הורמון הפרתיואיד אינני יודע - וזה לאו דווקא המקום לדון בכך. ההתכתבות כאן איננה תחליף ליעוץ גנטי ורפואי מסודר, כי כאן אין אף פעם את כל המידע במרוכז ובמפורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו