מוזאיקה טריזומיה 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוזאיקה טריזומיה 18
    אור
    10/07/2010

שלום
    אני בת 37, ההריון הראשון בגיל 35-תקין. ההריון השני הופסק לצערי בשבוע 22 עקב מוזאיקה טריזומיה 18, החוייה הייתה טראומטית ועדיין קשה לי מאוד מבחינה נפשית. מפאת גילי אני מעוניינת בהריון נוסף בהקדם אולם חוששת מכך מאוד !
    אני מרגישה במלכוד: מצד אחד אני משתוקקת להגשים את החלום: לבנות משפחה עם 3 ילדים, ומצד שני אני לא חושבת שאוכל לעבור שוב את מה שעברתי אם חלילה תוצאות מי השפיר יצאו שוב פעם לא תקינות.
    שאלותי הן:
    1. האם הסיכון לאי תקינות בהריון הבא עולה?
    2. האם יש קשר לגיל האשה ותסמונת מוזאיקה טריזומיה 18?
    3. האם על מנת לצמצם את תקופת חוסר הוודאות והחרדה כדאי לי בדיקת סיסי שליה בהריון הבא כדי לא לחכות עד לתוצאות מי השפיר?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוזאיקה טריזומיה 18

הוספת תגובה

• מוזאיקה טריזומיה 18

פרופ' אוהד בירק
    10/07/2010

מוזאיקה טריזומיה 18 נובעת מכך שלעובר היתה טריזומיה 18 וחלק מתאי גופו תיקנו את הפגם. לשאלותייך:
    בניגוד לטריזומיה 21, לגבי טריזומיה 18 הדעות בספרות מעט חלקות. סיכום:
    1. הסיכון לאי תקינות בכרומוזומים בהריונות הבאים ככל הנראה עולה - אך הוא עדיין בין חלקי אחוז ללכל היותר 1%.
    2. ככל הנראה הסיכון גובר עם עליית הגיל. אך את עדיין תהיי בסיכון של עד 1% בשנה הקרובה.
    3. בטווחי סיכון יחסית נמוכים אלו, נראה לי שהעדיפות היא למינימום סיכון בבדיקה - ולכן אולי כדאי לחכות למי שפיר. לאחרונה יש הטוענים שבידיים שלהם הסיכון להפלה בבדיקת סיסי שיליה קרוב לזה שבבדיקת מי שפיר אך הספרות העולמית עדיין מורה על פער של כמעט כפלים בסיכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו