תסמונת פולנד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת פולנד
    אורן
    15/07/2010

שלום רב
    השבוע לאחר בדיקה אצל כירורג גילינו כי ביתנו בת 9 חודשים יש תסמונת פולנד,חזה בצד אחד פחות מפותח מהחזה בצד השני.
    היום שמנו לב שגם האצבעות ביד אחת מעט קטנות יותר מהאצבעות ביד השניה כשהדבר בהתאמה לאותו צד של החזה המפוצח יותר עם האצבעות היותר גדולות,
    רצינו בבקשה לדעת האם יש קשר לתסמונת הנל ( בידיים ) ?מהם ההשלכות בעתיד לידיים?האם הדבר יהיה בולט ?האם גם הידיים לא יהיו סימטריות באורכן?
    תודה על תשובתך
    הורים מודאגים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת פולנד

הוספת תגובה

• תסמונת פולנד Poland syndrome

פרופ' אוהד בירק
    16/07/2010

תסמונת פולנד מאופיינת בהעדר מלא או חלקי של שריר החזה בצד אחד וכן בקיצור אצבעות מספר 2,3,4 בכף היד באותו צד. שכיח גם קיום רקמת עור מחברת מעט מעבר לרגיל בין האצבעות - ריקמה שניתן, קל ומומלץ להסיר בניתוח פלסטי פשוט. באופן הרבה פחות שכיח ייתכנו מקרים בהם כף היד קטנה יותר באותו צד. נדיר מאוד שהזרוע והאמה קצרים מהרגיל באותו צד.
    ההופעה של התסמונת היא מקרית והסיבה לא ידועה.
    פרטים - אומנם באנגלית - אך בשפה לא מקצועית ובצורה אמינה וברורה ניתן למצוא באתר:
    http://www.polands-syndrome.com/faq.htm
    מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מסודר שם תקבלו הסבר מלא ומפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת פולנד

סלמה
    03/12/2010

האמת גם אני יש לי ילדה עם תסמונת פולנד ואני מאוד מודאגת וחסר לי ידע בנושא הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו