מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיות- גבר או אישהבוני19/07/2010
שלום,
ברצוני להיכנס להריון, רציתי לדעת האם זה משנה מי עובר את הבדיקות הגנטיות הגבר או האישה?
הבנתי -ש X שביר עדיף שהאישה תעשה ובדיקות אחרות יש עדיפות לגבר- או אולי עדיף שש-2 בני הזוג יעברו.
בנוסף- דרך קופת החולים שלי- מכבי יש "גנומטר"- כלומר האחות (לא מישהו מוסמך בגנטיקה) שואלת את המוצא של בני הזוג(הורי מתורכיה, מרוקו ומצרים והוריו מהודו) ולפי התוכנה יוצאות הבדיקות הגנטיות המומלצות לביצוע.
יצא לי 3 בדיקות: X שביר, טלסמיה, וניוון שרירים מסוג sma.
האם זה מספיק להסתמך על התוכנה ולא עדיף לגשת למומחה גנטיקה או למכון גנטי על מנת לעבור בדיקות נוספות.
אציין כי במשפחה שלי ושלו ככל הידוע לנו אין נשאות של מחלות גנטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
פרופ' אוהד בירק19/07/2010במקרה שלך אכן אלו הבדיקות המומלצות. X שביר רק נשים יכולות לבצע. בהנחה שאת עוד לא בהריון, שאר הבדיקות - לא משנה מי מבני הזוג. מכאן שהיות ותידקרי ממילא, הנוח ביותר הוא שכל הבדיקות תבוצענה על הדגימה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות סקר
פרופ' אנטוני לודר19/07/2010ככלל עדיף ראשית כל שהאישה תיבדק היות שנשאות לתסמונת X-שביר קיימת בנקבות. אם אחת או יותר מהבדיקות לא תקינה אז מומלץ לבדוק את בן הזוג.
גנומטר הינה תוכנת מחשב אשר מטרתה הינה לספק מידע אודות המחלות אשר ניתן לבדוקן בתוכניות סקר אוכלוסיה, ולסווג את הבדיקות שקשורות למחלות אלו לפי מספר קטגוריות - מומלץ בסל, מומלץ לא בסל (בתשלום), ניתן לשקול בחיוב כי המחלה קשה, מחלה קשה ונדירה (ניתן לשקול), מחלות קלות יחסית ושכיחות (לא מומלץ), ולא מתאימות לפי ריקע של הזוג.
אם קיימת בעיה גנטית ספציפית במשפחה, או שהחומר לא מובן דיו, עדיף להתיעץ עם גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנומטר
בוני19/07/2010ראשית, תודה רבה על התשובות המהירות.
ד"ר אנטוני לא הבנתי את החלק השני של התשובה לגבי המחלות הקשות.
במשפחה לא ידוע לי על איזה שהיא נשאות של מחלות גנטיות. האם אתה ממליץ בכל זאת ללכת ליועץ גנטי או להסתפק בגנומטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנומטר
פרופ' אנטוני לודר19/07/2010נדמה לי שאת זקוקה ליעוץ בכל זאת. אמנם הגנומטר אמורה לתת מידע כללי והרבה אנשים מסתפקים עם זה, אין מחליף מיעוץ פרטני לכל מי שמרגיש את הצורך לקבל הסבר מפורט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)