איזה בדיקות צריך לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה בדיקות צריך לעשות?
    גאיה
    21/07/2010

שלום
    אני בהריון שני ,בהריון הראשון לא ביצעתי בדיקות גנטיות בכלל- בעלי עשה בדיקת טיסקס
    בהריון הזה ממצאו באולטרסאונד - מוקד אקוגני בלב
    ( עדין לא ברור לי ממש מה זה )הרופא נתן לי הפניות לרופא גנטיקה ,אך במכון איתו קבעתי לעשות את הבדיקות נאמר לי שהם יגידו לי איזה בדיקות אני צריכה לעשות עפ"י המוצא שלי ובמידה ויועץ הגנטיקה ידרוש עוד נעשה בהמשך
    בשיחת הטלפון עם המכון שעורך את הבדיקות נאמר לי שיש עוד 3 בדיקות שהם לא בתוך הסל ושאני צריכה לעשות בגלל מוצא שלי
    אני קצת בתחושה שמנסים לעקוץ אותי ואני מעוניינת בדיקות בסיסיות אשר יתנו לי מענה לבעיה שגילתי באולטרסאונד
    אשמח אם תוכל לומר לי איזה בדיקות אני צריכה לעשות עפ"י המוצא שלי על מנת שלא אפול ברשת של המכון
    -הורי מתוניס( אבא נולד בטוניס ואמא - הוריה נולדו בתוניס )
    - הורי בעלי חצי מפולין וחצי ממרוקולפני 200 שנה( וקיימם עבר רחוק מעירק)
    - אני בת 28
    אודה להתייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה בדיקות צריך לעשות?

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות

פרופ' אוהד בירק
    21/07/2010

ההמלצות לבדיקות הגנטיות הן זהות כל המכונים בארץ ואכן יש עוד בדיקות שלמומלץ שתעשי. לא לדאוג - לא "עוקצים" אותך. לפי לפי ההנחיות שלהם.
    לגבי מוקד אקוגני בלב: זוהי נקודה בלב שרואים באולטרסאונד. ושעוברת אח"כ. לא מדובר במום לב. כשרואים את הנקודה הזו זה מעלה פי עד 2.7 את הסיכון לתסמונת דאון. אבל בפרוש ייתכן שעדיין הסיכון אצלך מאוד נמוך - תלוי בשאר הבדיקות שעשית - בייחוד בשקיפות עורפית אם עשית ובבדיקת החלבון העוברי והסיכון המחושב לתסמונת דאון שרשום שם.
    בקיצור: לכי ליעוץ גנטי ותתני בהם אמון. הם יסבירו לך בפירוט את הכל ויכוונו אותך לבדיקות הנכונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו