ריבוי מי שפיר ו..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ריבוי מי שפיר ו..
    יפעת
    05/08/2010

    אני בשבוע 35 (בת 29) בהערכת משקל בשבוע 32 נמצא ריבוי מי שפיר של 25 והרחבת אגן כליה של 10 מ"מ שבסקירה מורחבת היא עמדה על 3 מ"מ חוץ מזה כל ההריון הבדיקות יצאו תקינות (שקיפות עורפית, חלבון עוברי וסקירות) הרופא הפנה אותי להעמסת סוכר 100 שיצאה תקינה ולסקירה מכוונת לכליות, יש לי בבית 2 ילדים בריאים. הרופא אמר כי יש אפשרות שאני יצטרך לעשות בשבוע הבא דיקור מי שפיר, האם זה לא מסוכן בשלה זה? והאם יש קשר בין 2 הממצאים? הרופא אמר שאפשר לעשות הפלה גם בחודש כזה, אכן? אני מפחדת שזה מה שימליצו לי, מה דעתך?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר ו..

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ריבוי מי שפיר

    פרופ' אנטוני לודר
    05/08/2010

    דיקור מי שפיר הינו פעולה פולשנית. כמו כל פעולה כזו יתכן סיבוכים שכולל לידה מוקדמת, דימום, זיהום טראומה תסחיף ועוד. בעבודה שפורסמה ב- 2008 שיעור הסיבוכים דווח כ- 3.8% בטרימסטר השלישי, רובם סיבוכים קלים וחולפים.

    הגורמים לריבוי מי שפיר הם רבים ומגוונים וכוללים בעיות גנטיות, זיהומיות ובעיות שליה ועוד. כאשר ריבוי ישפיר הינו ממצא בודד, לא מוצאים סיבה בכ- 50% מהמקרים. ב- 50% השני קיימת בעיה כלשהי. רפלוקס בכליות הינו ממצא שכיח מאד בילדים אשר אחרת ה בריאים אבל הוא יותר שכיח אצל ילדים עם בעיות אחרות, למשל בעיה גנטית. לכן, לא ניתן שלול את האפשרות שיש קשר בין 2 הממצאים.

    בישראל (לעומת רוב המדינות המתועשות האחרות) החוק לא מגביל את גיל היהריון לגבי הפלות. יחד עם זאת, הפלה בשלב מאוחר של ההיריון (גיל החיות) הינו עסק מאד מורכב, גם מבחינה רפואית, פיזית ונפשית.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו