מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה מאודגיל12/08/2010
שלום הנני בן 28 ,גילו אצל אמי מחלת EHLERS DANLOS TYPE4 לפני כ-5 שנים(שלא היתה ידוע אף פעם בעץ המשפחתי וסבא וסבתא שלי הגיעו לגיל 75),ע"י שליחת הביופסיה למעבדה בחו"ל.מחלה זו משפיעה לאמי על כלי דסקציות ואנוריזמה בכלי דם.
לפני שנתיים נשלחתי ע"י גנטיקאי לבדיקה בארץ שבדקה אם אני מבין נכון האם אני נושא את הגן הפגום(שהיה בדיקה אצל אמי),הבדיקה שעשיתי היא באמצעות לקיחת דם ממני(ולא ביופסיה כמו אצל אמי).
בתשובה שקבלתי היה רשום שאינני נושא את המחלה ב- 93%
אני יודע כי המחלה היא רציסיבית-דומיננטית ויש לי 50% סיכוי לקבל אותה.
1)השאלה שלי היא אני ואישתי מנסים להכנס להריון ואם אינני נושא את המחלה האם יכול להיות מצב שהמחלה תועבר לילדי??
2)האם יכול להיות שלמרות הבדיקה שנעשתה עדיין יש לי את המחלה או לחילופין יכול להיות מצב שיש לי גן פגום אחר שלא כמו אצל אמי?
3)מה משמעות 93% למה כותבים את זה ומה זה נותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EHLERS DANLOS TYPE4
פרופ' אוהד בירק13/08/2010מדובר במחלה דומיננטית. כלומר מלכתחילה הסיכון שאימך הורישה לך את המחלה הוא 50%. הבדיקה שביצעת הינה בדיקה של קביעת הרצף המקודד של הגן הרלוונטי. בדיקה זו מגלה כ-93% מהמקרים. האחוזים הנותרים הינם עקב מוטציות באזורים סמוכים לגן שאינם נבדקים. הגישה הנכונה ביותר הינה לעשות בדיקה זו על דגימת דם של אימך. אם מוצאים אצלה מוטציה, בודקים את המוטציה הזו בלבד אצלך ואם אין לך אותה יודעים בודאות שאינך נושא את המחלה. במצב הנוכחי - אין ודאות האם אתה באמת לא נושא את המחלה או שמא אימך הינה אחד מהמקרים שהבדיקה לא מגלה. יש לציין שאם זה המקרה, ממילא אין דרך לבדוק אם אתה (או העובר) נושאים פגם בגן זה.
אם אתה באמת לא נושא את המחלה - אין חשש שתעביר אותה לצאצאיך.
אתם יכולים או לבחור לעצור את הבירור בשלב זה, להחליט שקיים סיכוי ניכר שהכל טוב ולהכנס להריון. או לשלוח דגימת דנ"א של אימך לבדיקה כפי שאתה עשית (אם תצא שם מוטציה ולך אין אותה תדע בודאות שאתה תקין). או לפנות למכון גנטי לנסות לתאם בדיקה ביוכימית בחו"ל של ביופסיית עור שלך כפי שבוצע לאימך.
וההערה הרגילה: הנאמר כאן איננו תחליף ליעוץ גנטי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEHLERS DANLOS-שאלה לפרופסור
גיל14/08/2010שלום רב,
הנני מצרף את תוצאות הבדיקות שנעשו לי לפני 5 שנים בערך בבי"ח תל השומר(הבדיקות התבצעו ע"י לקיחת דם ממני .
בדיקת DNA מדם היקפי של אריה
מ"ס בדיקה_______
לא נמצאה המוטציה G1014E .שנמצאה אצל אמא שלו בגן ה-col3A1 .
מוטציה בגן זה גורמת למחלת EHLERS DANLOS TYPE 4 .
בדיקה נערכה עם רגאנטיס של מחקר.
וודאות התשובה 95%
1)האם לפי תשובה זו אני נושא את מחלת EHLERS DANLOS?
2)האם יכול להיות שיש לי מוטציה בגן אחר?
האם לפי התשובה הנל אני נושא או לא רק את EHLERS DANLOS TYPE 4?או בכלל מדובר על EHLERS DANLOS לכל סוגיו?
3)האם לפי התשובה הנ"ל הילדים שלי יכולים לרכוש את המחלה?(האם זה משנה מין היילוד)
כמו כן אישתי בתחילת ההריון האם לפי דעתך יש צורך ללכת להיבדק?
4)מה משמעות המשפט רגאנטיס של מחקר ,וודאות התשובה 95%
אני מצטער מראש על כמות השאלות פשוט אישתי מאוד לחוצה מהעניין ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEHLERS DANLOS
פרופ' אוהד בירק14/08/2010אשתך יכולה להנות מהשבת ומההריון ולהיות רגועה.
על פי מכתב זה נמצאה וידועה המוטציה הגורמת למחלה אצל אמא שלך. לאמא שלך יש שני עותקים של הגן - אחד עם המוטציה ואחד בלי המוטציה. על פי הבדיקה שנעשתה לך אתה ירשת ממנה את העותק בלי המוטציה. לכן אתה לא צפוי להיות חולה, אין לך כלל את העותק עם המוטציה ולכן אין כל חשש שתוריש מחלה זו לילדיך.
הנוסח של שימוש בריאגנטים למחקר ואמינות של 95% הם נוסחים סטנדרטיים אותם אנו מחויבים להכניס לכל תוצאה מסוג זה מבחינה משפטית. סה"כ התשובה היא תקינה בודאות הניכרת ביותר.
לגבי Ehelrs Danlos מסוג ראחר - אין כל סיבה לחשוב שיש לך Ehlers Danlos מסוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בהחלט
גיל14/08/2010תודה רבה על התשובה המהירה והמנומקת.
1.השאלה האחרונה שלי היא יש לי אח בן 38 (גדול ממני ב-8 שנים) שסירב לבצע את הבדיקה האם התוצאות שלי אומרות עליו משהו?האם גם לו יש 50% לשאת את המחלה?
2.כאשר עשינו את הבדיקה לפני 5 שנים נאמר לאמי שאין מה לעשות עם המחלה הזאת -אין תרופה ואין שום דבר שיגול לעזור במחלה,האם כיום כעבור 5 שנים ישנם מחקרים חדשים בנושא?ישנם נסיונות של לתת תרופה כלשהיא או משהו שיכול לעזור לחולים(פרט לתרופות להורדת לחץ דם וויטמין Cׂ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
פרופ' אוהד בירק14/08/2010לאחיך גם כן 50% סיכון.
לא ידוע לי על טיפולים חדשניים בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

