מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת די-ג'ורג'טלי13/08/2010
אני בשבוע 23+2 ואתמול באקו לב אובחן קשת אאורטה ימנית וחשד לקשת כפולה (ואין מום לב).אני צריכה לחזור עוד חודש כדי לוודא את עניין הקשת הכפולה. הבנתי שכאשר זה המצב מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר ובמיוחד בדיקת FISH לכרומוסום 22 (לתסמונת די-ג'ורג'). האם אכן מומלץ? לא לי ולא לבעלי ידוע על המחלה במשפחה. בעלי פולני ואני מצריה.האם לא מאוחר מידי לביצוע מי שפיר? מה עוד התסמינים שניתן לזהות בעובר שיש לו את התסמונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר די ג'ורג'
פרופ' אוהד בירק13/08/20101. אכן מומלץ מי שפיר.
2. מרבית המקרים הינם שינוי חדש שקורה בעובר - העובדה שאין במשפחה מקרה כזה לא משמעותית. גם המוצא העדתי לא רלוונטי במקרה זה.
3. בהחלט לא מאוחר מדי לבצע את הבדיקה.
4. בחלק מהמקרים יש גם חיך שסוע (שניתן לאתר או לשלול באולטרסאונד). הבעייה היא שבכ-20% מופיעה מחלת נפש במהלך החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
טלי29/08/2010תודה על התשובה. אשמח באם תענה לי על שאלות נוספות:
1. האם מומלץ לבצע בדיקת CGH למרות שהממצא של קשת כפולה הוא הממצא היחיד?
2.הבנתי שבדיקת פיש נכונה ורק ב-85%. במידה ותוצאות הבדיקה תקינות והתינוקת תיוולד, כיצד ניתן לבדוק/ לאבחן בודאות האם היא חולה בתסמונת די ג'ורג?
3. במידה ואני מבצעת דיקור מי שפיר+ בדיקת פיש לכרומוסומים 22 +10( בשבוע 31), ובעקבות הדיקור לאחר כיומיים מתפתחים סממנים ללידה מוקדמת ותוצאת הבדיקה עדיין לא התקבלה, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)