שאלות נוספות לגבי תסמונת קלמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות נוספות לגבי תסמונת קלמן
    רונית12345
    17/08/2010

אני בת 40. שבוע 25, הריון ראשון, מתורם זרע. כל הבדיקות עד כה יצאו תקינות (שקיפות עורפית, מי שפיר והסקירות). מדובר בעוברית. לתורם כבר נולדו כמה ילדים תקינים.
    נודע לי באקראי כי לאחי יש תסמונת קלמן, עליה לא סיפר לי. הוא בן 43 ומרבית מאפייניו הגופניים תואמים למאפייני התסמונת.
    הבנתי כי מתוך 100 נשאי המחלה אצל 25 -30 מופיע שינוי באחד או יותר מ-6 גנים, לפי הידוע כיום. במי שפיר יכולים לגלות את השינוי הזה, כנראה ב-5 מתוך 6 הגנים.
    המשמעות: מתוך 100 נשאיות של הסינדרום, בדיקת מי השפיר לא תגלה אצל 75-70 נשים את המחלה.
    לפיכך: הבדיקה עשויה לאשר בוודאות את הנשאות ב -30%-25% של הבדיקות, אבל אצל 75%-70% מהנשאיות, הבדיקה לא תצביע על הנשאות.

שאלותיי:
    1. האם מסקנותיי נכונות?
    2. האם אפשר לגלות את התסמונת בבדיקת דם? האם ניתן לגלות את כל הגנים?
    3. כמה זמן לאחר בדיקת המי שפיר ניתן לבדוק את נוכחות התסמונת בהם?
    4. כל עוד העוברית בבטן – האם ניתן לעשות משהו כדי "לנקות" אותה מהתסמונת?
    5. באם אני נשאית – האם ניתן לבדוק את נוכחות הגן בעוברית או בתינוקת אחרי שהיא תיוולד?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד שאלה

פרופ' אנטוני לודר
    17/08/2010

1. לא. ניתן לבדוק מי שפיר רק אם המוטציה והגן ידועה ממקרה במשפחה. אם הגן והמוטציה לא ידוע, לא ניתן לבדוק לקיום המחלה במי שפיר.
    2.אבחון התסמונת מבוסס על: 1. תמונה קלינית ויכולת להריח 2. בדיקות הורמונים (מבדיקות דם) 3. MRI של המוח. מדע הגנטיקה מתקדם וסביר להניח שבסוף יתגלו גנים נוספים שגורמים לתסמונת.
    3. אפ בדיקת מי שפיר אפשרית בכלל, השמן הדרוש בדרך כלל לא פחות משבועיים (במיוחד אם הבדיקה נשלחת לחו"ל).
    4. לא ידועה דרך "לנקות" את התסמונת מחולה התסמונת.
    5. בדיקה גנטית אחרי לידה תלויה בידיעת הגן והמוטציה בחולה מהמשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו