מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד 3 שאלות לגבי תסמונת קלמןרונית1234518/08/2010
ד"ר לודר שלום,
ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה ומקווה שתוכל לענות על 3 שאלות נוספות:
אני בת 40. שבוע 25, הריון ראשון, מתורם זרע. כל הבדיקות עד כה יצאו תקינות (שקיפות עורפית, מי שפיר והסקירות). מדובר בעוברית. לתורם כבר נולדו כמה ילדים תקינים.
נודע לי באקראי כי לאחי, 43, יש תסמונת קלמן, עליה לא סיפר לי.
שוחחתי עם אחי בנושא. הוא טען כי:
1. רופא בתחום הגנטיקה הודיע לו כי התסמונת אינה פוגעת בנשים ולכן הן אינן נשאיות או חולות בתסמונת. לכן גם לא יידע אותי על כך שהוא לוקה בתסמונת. הוא סירב למסור את שמו.
2. הוא ערך בדיקה בגרמניה של הסינדרום ונמסר לו כי בעצם ניתן לגלות 40% בלבד מכלל הגנים והמוטציות בגנים.
שאלותיי:
1. האם לאור המידע הקיים כיום, ולאור העובדה שהתסמונת פוגעת גם בנשים, נראה הגיוני שמומחה בתחום הגנטיקה יטען שהתסמונת אינה פוגעת בהן?
2. האם זה נכון שאפשר לגלות 40% בלבד מכלל הגנים? האם המשמעות היא שהבדיקה בעצם מיותרת כי בפועל היא לא מגלה דבר?
3. האם ידוע לך שם המעבדה בגרמניה שבה מתבצעת הבדיקה? היכן ניתן לבצע את בדיקת הדם עצמה? אני אמורה ללכת לייעוץ גנטי בספטמבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד
פרופ' אנטוני לודר18/08/20101. היות שידוע היום שישנן דרכות שונות של תורשה בתסמונת (כולל אוטוזומלית דומיננטית) לא נכון לטעון שנשים אינן יכולות לחלות בתסמונת.
2. לא בדיוק. היום ניתן לאבחן את הגן ואת המוטציה האחראית בכ-30-40% מהמקרים. בהמשך אני מקווה שה-60% הנוספים גם יתגלו, אבל בשלב זה שלא קרה.
3. לצערי איני מכיר אישית מעבדה בגרמניה אבל מצאתי שהמעבדה זו פרסמה עבודה על התסמונת:
Abteilung für Pädiatrische Genetik, Kinderpoliklink der Universität München (LMU), Germany* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית1234518/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

